De enige bron van kennis is ervaring

Ervaring levert kennis op!

Dag vernuftig mens, hallo klant of sympathisant van Handig Goed,

De titel van deze blog is een uitspraak van ene meneer Einstein, die ook best wel vernuftig was.

Je bent ooit eens over Handig Goed ‘gestruikeld’ en was misschien verrast over de ongewone zaken die in de webwinkel worden verkocht en ook wel de persoonlijke manier waarop deze aan de man/vrouw worden gebracht.

Misschien heb je wel eens wat gekocht en misschien heb je zelfs wel even laten weten wat je er van vind! En dat is natuurlijk voor mij heel erg leuk en voor andere bezoekers van mijn website erg handig. Weten die meteen hoe een ander over de aanschaf of de service denkt en op de één of andere manier winkelt dat tóch wat prettiger. Er gebeuren soms rare dingen op het wereldwijde web….

Ter leering ende vermaeck!

Er zijn wel eens dagen dat het niet mee zit. Leveranciers lijken je tegen te werken, je loopt achter met administratie, er is weer eens ergens een oorlog uitgebroken, de kat heeft op het kleed overgegeven en het regent. Je kent dat wel, genoeg om al snel een pesthumeur te krijgen. Dan neem ik even een break en ga de reviews lezen en daar knap ik dan ontzettend van op. Wat een leuke mensen zijn er toch in de wereld! En hoe vereerd ben ik dat zij iets bij mij gekocht hebben en ook nog laten weten wat ze er van vinden!  Hun opmerkingen zijn leerzaam en hebben al veel kleine wijzigingen in artikelomschrijvingen en toepassingen van producten tot gevolg gehad.

Knoop in mijn zakdoek

Jan Zuidhoek heeft op 4 april 2016 een review gegeven die mij enorm heeft ontroerd en elke dag door mijn hoofd schiet; Ha die Jessica, Mijn vader is in oktober van 2015 overleden. We waren op zoek naar kaarsjes die door de zon worden opgeladen. Die hebben we bij jou gevonden. Ze doen het geweldig en ik weet zeker dat hij er heel blij mee is. De wijze waarop jij ze hebt opgestuurd was opvallend en is mij bijgebleven. Zo leuk! In het licht van Pasen had je er een paar chocolade eitjes bij gedaan. Leuk verpakt en een lief briefje er bij. Echt helemaal top!! Ga zo door Jessica want dit soort kleine attenties maken voor mij het verschil. Mocht je bedrijf ooit heel groot worden beloof me dan klein te blijven zoals je nu doet. Heel veel succes

Groot worden en toch klein blijven. Daar heb ik een knoop voor in mijn zakdoek gemaakt.

Hoe doe je dat? Handig Goed moet nog wel wat groeien maar een multinational zal het nooit worden, dat is niet het plan.

 

Ervaring

Ik zal wel altijd mijn klanten op persoonlijke wijze blijven benaderen. En toch moet ik met Handig Goed wat stapjes maken om er voor te zorgen dat meer mensen mij via Google kunnen vinden en de webwinkel levensvatbaar blijft. Een stapje is bijvoorbeeld beoordelingen via een keurmerk te laten lopen. Dus ik heb mij opgegeven bij Webwinkelkeur en inmiddels is dat ook geïntegreerd op mijn website. Je ziet dus een roze vinkje en sterretje aan de linkerkant van alle pagina’s staan. Als je op het sterretje klikt kan je jouw ervaring met mijn service delen met de wereld. Verder biedt Webwinkelkeur ook zekerheid voor jou als klant.

Kip en ei

Op dit moment heb ik prachtige reviews op mijn website en op Facebook staan, maar nog geen beoordelingen op Webwinkelkeur. En als ik geen beoordelingen op Webwinkelkeur heb staan kan ik geen instellingen maken die de vindbaarheid op Google kunnen verbeteren. En dan bereik ik minder mensen die wellicht open staan voor een bewuste keuze voor duurzame dingen voor huis en tuin. Kip en ei probleem dus.

ervaring

Maar: voor jou geen gezeur als gevolg

Via Webwinkelkeur kan ik mensen uitnodigen om een beoordeling en ervaring te delen. Als je wilt kan je zelfs mensen herinneringen gaan sturen. Nou dat laatste ga ik zeker niet doen. Want zelf ervaar ik het ook als ‘gezeur’ als ik steeds van een of andere webwinkel mails krijg dat ik moet beoordelen. Wat vervelend is dat! Maar een eerste uitnodiging is wel handig. Want mensen die enthousiast zijn denken er soms niet aan me even hun ervaring te laten weten, terwijl het voor mij een wereld van verschil maakt. Maar dat kan ik pas inrichten als er al een paar beoordeling zijn gemaakt, daar is het weer; kip en ei.

Zou je mij willen helpen?

Geef even een beoordeling van Handig Goed op Webwinkelkeur! Dat kan in 30 seconden en je doet mij er een HEEL groot plezier mee.  Wil je me helpen? Klik op het sterretje of het webwinkelkeurlogo of hier. Een eerlijke beoordeling, ook als je het product of de service vond tegenvallen of andere punten van kritiek hebt. Want dat zijn dingen waar ik ook echt wat aan heb.

ervaring

Het gaat mij niet alleen om het goed vindbaar zijn in Google, ik wil ook dingen horen die me kunnen helpen mijn service verder te verbeteren. Want zoals je wel weet doet Handig Goed niet aan gebakken lucht! Eerlijke producten tegen een reële prijs en persoonlijke service. Zo wil ik het doen en niet anders.

Zoals je weet is het mijn doel mensen bewuster te laten kiezen als ze dingen voor dagelijks gebruik nodig hebben. Een keuze voor duurzame en multifunctionele gebruiksvoorwerpen is namelijk goed voor de aarde en goed voor je portemonnee.

 

Alvast heel erg bedankt!

 

Handige Groet

 

Jessica

 

About jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

One thought on “De enige bron van kennis is ervaring”

 1. Beste Jessica, dank voor het toesturen van de spulletjes en dat met een persoonlijke groet en leuke kaart, attent!
  Was op zoek naar ouderwets kastpapier en hoe ik toen bij jouw webshop terecht kwam, weet ik niet meer.
  Tot mijn spijt heb je kastpapier niet in je sortiment. Maar wel de dweilen van gerecycled materiaal, prima artikel en in de biologische winkel hier in Assen niet verkrijgbaar.
  Wat een allerleukst assortiment heb je!
  Tot mijn spijt zal ik niet veel meer kunnen bestellen, mijn weg gaat naar ont-spullen.
  Wens je succes en veel plezier met deze webshop.
  Vriendelijke groet, Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *