Het is bijna Halloween!

En dan is een uitgeholde pompoen zo leuk om voor de deur, in de tuin of in huis te zetten. Met het Helix Merlin lampje op zonne energie is het een fluitje van een cent en het ziet er geweldig uit. Succes verzekerd!

Een groen Halloween?

Tja dat is niet zo ingewikkeld natuurlijk. Maar oh gruwel,  een bekende supermarkt had deze week een pompoen in de aanbieding, compleet met een heel setje plastic mesjes van het breekbare soort en een lampje op batterijen om er in te doen. Lekker goedkoop!

Maar ja.

Die mesjes heb je echt niet nodig, want die liggen al in je keukenlade. En dat lampje? Wat gebeurt er mee als de batterij leeg is? Precies! De prullenbak is er goed voor. Dan kan je beter maar een wat duurzamer oplossing kiezen. Je eigen pompoen kweken als het niet te veel moeite is en je er de ruimte voor hebt. Je eigen messen gebruiken en een lampje wat je voor nog veel meer doeleinden kunt gebruiken. Jaren lang, zonder vervuilende batterijen. Het is niet zo moeilijk om groen te doen en op de lange termijn vaak nog goedkoper ook.

Het lampje wat deze pompoen verlicht kan je ook in huis en tuin gebruiken.

Bij een feestje, als sfeerverlichting of zo maar. Het lampje weegt maar 80 gram en is plat opvouwbaar en kan met zonlicht worden geladen.

Niet alleen voor Halloween dus, maar wel heel erg leuk.

 

Tips om deze pompoen te maken!

Hier vind je dat leuke lampje!

En nog wat andere solar lampjes van Handig Goed

 

Fijne Halloween!