Plastic in mijn maag

Handig Goed broodtrommel plastic

Maar wat als het ding in kwestie echt niet meer te repareren is? Wat dan? Gelukkig is er tegenwoordig in de meeste gemeenten gescheiden afvalinzameling. Plastic wordt apart ingezameld en is een grondstof voor nieuwe producten. Tot zover werkt het recyclen wel. Eigenlijk bestaat het grootste plastic probleem niet uit gebruiksvoorwerpen die gemaakt zijn van kunststof, maar juist die dingen die gemaakt zijn om weg te gooien. (Dat klinkt raar!) Plastic zakjes, plastic flesjes, dopjes van zuivel en vruchtenpakken enzovoort. Dat zijn ook dingen die sneller gaan zwerven in het milieu. Ik zie ze voor mijn geestesoog jaren rondzwerven om uiteindelijk in de plastic soep in de oceaan terecht te komen. Ook slecht ontworpen gebruiksgoederen van plastic zal ik niet verspreiden. Die belanden dan toch weer sneller dan bedoeld in de vuilnisbak. En de ergernis......

En gezondheid is natuurlijk ook een belangrijk punt. Veel plastics bevatten weekmakers en als je die gebruikt om voedsel in te bereiden is de kans groot dat je die rommel ook binnen krijgt. Weten wat 'gezonde' plastics zijn? Klik hier voor een overzicht van soorten plastic.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat je een alternatief moet kiezen voor plastic als dat voorhanden is, maar wel kunt kiezen voor plastic als je zeker weet dat je het zult recyclen en lang zult gebruiken. En natuurlijk bij voorkeur bio-plastic (afbreekbaar) of BPA vrij.

Papieren boterhamzakjes

About jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *