Je bekijkt nu Aangekoekte pannen en bakplaten schoonmaken

Aangekoekte pannen en bakplaten schoonmaken

Aargh! de pan is weer helemaal aangekoekt!

Iedereen die wel eens kookt of bakt weet hoe lastig het is om stevig aangebakken pannen en bakplaten schoon te krijgen.

Toch is het een fluitje van een cent! Tovermiddeltjes hiervoor zijn Baking Soda en/of een koperen schuurdoekje.

pan

Hoe?

Maak een papje van een half kopje Baking Soda en warm water. Smeer dit over het aangekoekte oppervlak en laat dit enkele uren staan. Hoe lang hangt af van hoe erg het aanbakken is. Na verloop van tijd zie je de laag Baking Soda een beetje bruin verkleuren. Dan weet je dat het zo ver is. Met een borstel (of als het een heel dikke laag is gewoon een spatel) haal je zo de laag aangekoekt vuil van de pan of plaat. Zitten er nog restjes? Nog een keer herhalen of even naschuren met een koperen schuurdoekje.

Dat koperen schuurdoekje is trouwens echt een wonder. Het werkt zoveel beter dan een gewoon schuursponsje en krast echt niet. Wel goed nat maken voor gebruik en nooit droog gebruiken. Ook niet op pannen met een Tefal laag trouwens.

Fornuis

Dit krijg je ook snel schoon met baking soda. Gewoon wat poeder op een vochtig doekje strooien, je fornuis even lekker poetsen en afnemen met een goed uitgespoeld doekje.

Vloer

Is je keuken een waar slagveld geworden na het koken? Plak je vast aan de vloer? Half kopje Baking Soda in een emmer warm water en neem de tegels en vloer hier mee af en daarna nog met een schone vochtige doek afnemen. Baking Soda ontvet uitstekend en neutraliseert geurtjes. Zo ruikt de keuken gewoon weer lekker fris na gezwoeg op een uitgebreid diner. En fijn is dat het zacht voor de handen en vriendelijk voor het milieu is.

Afvoer

Loopt de afvoer van gootsteen niet zo goed meer door? Half koffiekopje Baking Soda er in een een keteltje kokend water.

 

Handen

Heb je vis op het menu staan? Na het bereiden even de handen wassen met een beetje Baking Soda en weg zijn de luchtjes. Een RVS zeepje werkt trouwens ook heel goed.

 

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie