Het verhaal van handige spullen en meer

Mijn verhaal is heel simpel; vinden van handige en duurzame gebruiksartikelen om de wereld wat fijner te maken. Niet voor niets heb ik de klassieke trechter als beeldmerk gekozen voor Handig Goed. Het is immers een gebruiksvoorwerp wat al eeuwen goed functioneert en ingezet wordt in en rondom het huis en op het werk. Een puur ontwerp, doelgericht en simpel De trechter heeft ook een overdrachtelijke betekenis; ik zoek in het duizelingwekkende aanbod gebruiksvoorwerpen met de specifieke kenmerken: gebruiksgemak en duurzaam. Ik koop in bij ontwerpers, kleinschalige producenten of ateliers. Als het kan lokaal bij kleinschalige producenten. Het liefst duurzaam of maatschappelijk verantwoord in productie. En anders bij duurzame groothandels of groothandels die ook duurzame producten in hun assortiment hebben. Ken je een kleinschalige producent van handige producten? Laat het me weten!

Kortom, in de winkel is een uniek aanbod bij elkaar gebracht van handige en duurzame gebruiksartikelen. Fijn om te gebruiken, leuk om cadeau te krijgen, goed voor de aarde. Ik hoop dat jij er net zo veel plezier aan beleeft als ik!

 

Verhaal trechter

Trechter op het hoofd!

Overigens; een trechter op het hoofd is het symbool voor iemand die een beetje gek is, mocht je het je afvragen. En een beetje dwaas ben ik misschien om vanuit idealisme een webwinkel te beginnen. Maar veranderingen vinden vaak plaats omdat iemand niet bang is om iets afwijkends te doen. Dus: doe eens gek en wees niet bang om je idealisme te gebruiken als je denkt er wat mee te kunnen veranderen. Hoe klein ook, het is altijd de moeite waard!

Het verhaal van duurzame spullen

Wij zijn met ruim 7 miljard mensen op deze aarde. En al die mensen streven naar een goed leven. Dat zou moeten kunnen, als we de aarde ook goed verzorgen. Hergebruik van grondstoffen en beperking van afval en energiegebruik zijn een goed begin en voor iedereen te doen. En ik vind het een leuke uitdaging! Ook voor verzending en kantoor kies ik daarom de meest duurzame oplossingen. Ik hergebruik dozen als het mogelijk is en alle vulmaterialen zijn biologisch afbreekbaar. Ik probeer plastic verpakkingen te vermijden, maar helaas worden sommige producten alleen in plastic verpakt verkocht. In dat geval; recyclen dus! Thuis en op kantoor wordt de stroom opgewekt met zonnepanelen, hebben we PV panelen voor warm water, jaagt een pelletkachel de CV aan  en besparen we flink wat energie met goede isolatie en LED lampen. Ik probeer op kleine voet te leven.

Het verhaal over je voetafdruk

Ieder mens heeft een ecologische voetafdruk. Wil je weten hoe die van  jou er uitziet? Doe een test!

Principe

Uiteindelijk gaat het om bewustzijn. Je bij alle dingen die je doet bewust zijn van waar het vandaan komt en wat dat gekost heeft in materieel en immaterieel opzicht. En waar het na jouw gebruik weer naar toe gaat. Naar mijn idee heeft elk mens recht op een gezond en comfortabel leven en de plicht om er voor te zorgen dat dit niet ten koste gaat van medemensen, dieren en leefomgeving. Het verbeteren van de wereld gaat in grote getallen. Dus als iedereen een beetje nadenkt en zijn levenswijze een klein beetje aanpast maakt dit enorm veel uit.

Koop bewust en geniet er van!

Jessica