Blog

hutje

Een hutje op de hei

Wie zegt het niet: doe mij maar een hutje op de hei. Tiny houses zijn hot. Veel mensen zouden er graag voor kiezen, enkelen doen het ook werkelijk. Maar een tiny house is echt wel iets anders dan een hutje. In een overgereguleerd land als Nederland is ook een tiny house niet de ultieme .
stofnesten

Schoonmaaktip: Stofnesten

Stofnesten, ze bevinden zich in elk huis. Ja, ook in dat van jou…. Stofnesten voelen zich prima thuis in boekenkasten. Boeken blijven doorgaans op hun plek en zijn dus ideale stofreservoirs, zeker achter de boeken. En stof generatoren. Want verborgen stofnesten blijven hun stof verspreiden, jaar na jaar. Pas als je gaat verhuizen zie .
hooimadam

Koken met de Hooimadam is een makkie

Rijst garen met Hooimadam Rijst koken, het lukt niet altijd. In de Hooimadam lukt-ie echter altijd. Je kunt de rijst langer in de Hooimadam laten staan als de andere gerechten nog niet klaar zijn. Ik kook die altijd-goed rijst als volgt.1 kopje rijst per persoon 1 1/4 kopje water per kopje rijstSpoel de rijst .
inmaakpot

Zelf appelmoes maken

Zelfgemaakte Appelmoes, daar kan geen gekocht potje tegen op! Zelfgemaakte appelmoes heeft zo veel meer smaak! Vroeger bewaarde ik het in de vriezer, maar dat doet wel wat met de structuur. Het wordt wat wateriger en ik vergat de bakjes altijd op tijd uit de vriezer te halen. Inmaken, dat kan namelijk ook! Deze .
kastanje

Tamme kastanjes

In oktober zijn de tamme kastanjes weer ruim voorhanden. Je kunt ze natuurlijk bij de groenteboer kopen maar het is veel leuker om ze zelf te rapen. In bossen en parken staan veel kastanjebomen. De meeste zijn wilde kastanjes, ook wel paardenkastanjes genoemd. Die kastanjes hebben een dikke bolster met stompe puntjes er op. .
vegetarische curry

Vegetarische curry

Een vegetarische curry die snel, makkelijk en ook nog eens lekker is! Kook de koelkast leeg met deze vegetarische curry Zelf maak ik regelmatig een geheel vegetarische hap die thuis met stip op 1 staat, een curry met groenten en kikkererwten. Het is lekker, makkelijk en snel klaar te maken en ook nog eens .