Gebruik je lampjes goed

Gebruik je lampjes goed

Nuttige wenken voor goed gebruik van de lampjes. Alle lampjes worden opgeladen geleverd. Maar batterijen (ook oplaadbare batterijen) kunnen na verloop van tijd spanning verliezen. Als ze maanden op de plank hebben gestaan, in het magazijn van Handig Goed, of het magazijn van de leverancier waar ze vandaan komen, dan kan het gebeuren dat de batterijen niet meer helemaal geladen zijn. De lampjes branden dan wel, maar niet lang. Dat wil niet zeggen dat ze stuk zijn, maar dat ze even goed opgeladen moeten worden, het liefst een paar keer opladen en weer laten branden. Dan werken de oplaadbare accu’s weer optimaal. 

In gebruik nemen en opladen

  • * Zet ze op een plek waar ze in de volle zon staan, met zo veel mogelijk zonne uren. Solar cellen laden niet op met kunstlicht.
  • * Lampjes die automatisch aan gaan bij schemer: op ON zetten (bijvoorbeeld de Night Moth Solar kaars en de Feestverlichting met kleur.
  • * Lampjes die je handmatig aan of uit moet zetten: op OFF zetten (bijvoorbeeld de Solar Puff, Merlin Helix of TwiLight)
  • * Laat ze in de zomer (meer zonne uren) een dag opladen. In de winter, als er minder daglicht is even meerdere dagen laten laden.
  • * De lampjes die automatisch gaan branden bij schemer hebben een lichtcelletje dat reageert op licht in de omgeving. Is er licht? (ook kunstlicht) dan gaat het lampje niet aan. Is het donker? Dan gaat het lampje aan.
  • * De lampjes die je handmatig aan moet zetten hebben geen lichtcel en zullen dus altijd moeten gaan branden als je de knop op ON zet.

In de wintermaanden

Het spreekt voor zich dat er in de wintermaanden minder daglicht en minder daglichturen zijn. Het kan zijn dat de branduren in dat geval wat teruglopen. Bij donkere en bewolkte dagen kan het voorkomen dat de lampjes niet voldoende opladen om te kunnen branden. Dan zit er maar 1 ding op; wachten tot het zonnetje weer gaat schijnen om de lampjes op te laden.

Alle lampjes die door Handig Goed worden geleverd worden even getest voor ze naar je toe gaan. De test is; kijken of het lampje brandt. Er wordt geen duurtest gedaan. Werken ze toch niet naar behoren? Neem dan even contact met mij op.

De lampjes zijn voor binnen en buiten gebruik. De Solar Puff, Merlin Helix en TwiLight lantaarns, evenals de feestverlichting met kleur lampjes zijn waterdicht en kunnen tegen regen.

De Night Moth solar kaars kan niet tegen regen maar hier kan je het bekertje omgekeerd overheen zetten zodat hij wordt beschermd tegen de regen. Dit bekertje wel weghalen om in de zon op te laden, zodat de zon optimaal op het zonne paneeltje valt.

De  Sphynx bureaulamp mag niet in de regen staan en is voor gebruik binnenshuis bedoeld.

Veel plezier van deze leuke lampjes!