Je bekijkt nu Potlamp maken

Potlamp maken

Dat kan heel eenvoudig. Neem een papieren boterhamzakje, vouw het open zodat er een soort kokertje ontstaat. Rol de randen voorzichtig 1 of 2 slagen om. Stop dit in de 1000 ml pot zodat het boterhamzakje goed langs de wanden is aangedrukt. Zet er een solar kaarslampje in. Doe de pot dicht. En dan heb je een heel sfeervol lichtje voor op het terras of in de huiskamer!Variaties: Je kunt het zakje ook voorzien van gaatjes of er een fijn patroon in knippen. Je kan het nog opleuken met takjes bloemetjes enzovoort want omdat er geen vuur aan te pas komt is dit veilig.

Heb je zelf een geweldig idee of ontwerp? Stuur me een foto!

Even een tip voor het solar lampje: Er zit een vrij gevoelige lichtcel in. Hij wil niet branden als er nog daglicht in komt. Dat kan je simpel omzeilen door een (dik) papiertje rond uit te knippen in de maat van het ronde onderdeel. Gaatje in het midden knippen, net groot genoeg om het lampje door te steken. Dan dek je het lichtcelletje af en blijft het lampje branden. Wel er weer afhalen om op te kunnen laden natuurlijk!

Beter niet doen: de potlamp in de volle zon laten staan. De temperatuur kan dan behoorlijk oplopen en dat lijkt me niet zo goed voor de batterij.

Wat heb je nodig om een potlamp te maken?

Een voorraadpot van 1000 ml.

Papieren boterhamzakjes of ander lichtdoorlatend papier

Een solar kaarslampje

Schaar

Inspiratie

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een antwoord