Tips voor de vakantieperiode – huis

Als je in de vakantieperiode ook met vakantie gaat is het fijn goed voorbereid te zijn. Je huis  goed achterlaten geeft rust en dat is fijn!

Ontmoedig inbrekers

Laat het niet te duidelijk zijn dat je niet thuis bent in de vakantieperiode.

Zorg voor licht in huis met een tijdschakelaar, doe niet alle gordijnen dicht, zorg dat je postbus regelmatig leeg wordt gehaald en laat wat kopjes op het aanrecht staan en een opengeslagen boek op de bank liggen.  Het huis moet er bewoond uitzien. Simpele dingen die potentiële inbrekers op z’n minst doen twijfelen of het huis wel leeg is. Misschien vinden je buren het wel prettig om hun auto bij jou op de oprit te zetten?

Zet een kaars voor je raam! (maar dan wel een veilige natuurlijk)

Een brandende kaars in huis is een teken dat er iemand thuis is. Want niemand met een goed verstand laat een brandende kaars alleen…. Zet een solar kaarlampje in de buurt van je raam. Het gaat vanzelf aan zodra het donker wordt en weer uit als het licht wordt. Overdag laadt het vanzelf weer op.

Schreeuw het niet van de daken

Zit je op Facebook of Instagram? Wees je er van bewust dat geveltoeristen en ander soort boeven daar ook op zitten. Deel berichten over je (op handen zijnde) vakantie alleen met vrienden of helemaal niet. Zorg wel dat je buren het weten en een oogje in het zeil houden.

Werk de was bij voor je vertrekt

Niets zo vervelend als terugkomen van vakantie en je dan door bergen was heen te moeten werken. Zorg dat je alleen je vakantiegoed hoeft te wassen. Was je beddengoed voor je vertrek zodat je bij terugkomst meteen in een lekker fris bed kunt duiken. Tip; gebruik een scheutje schoonmaakazijn in plaats van wasverzachter en je beddengoed ruikt alsof het lekker buiten aan de lijn is gedroogd.

Neem de tijd om te acclimatiseren

Plan je vakantie zo dat je voor vertrek en na terugkomst op z’n minst een dag vrij hebt. Zodat je in alle rust de dingen klaar kunt maken en weer op kunt ruimen. Bij terugkomst helpt het je ook weer in het juiste ritme te komen.

Goed voorbereiding is het halve werk

Maak een lijstje van dingen die je mee wilt nemen op vakantie of die moeten gebeuren voor vertrek. Dat helpt je om ontspannen op vakantie te gaan, geen stress om dat er nog zo veel moet gebeuren! Bovendien versterkt het de voorpret!

Meer tips om je vakantie voor te bereiden vind je hier

(waarbij ik moet opmerken dat je de aanprijzing van goedkope vliegtickets maar moet negeren – onze aarde betaald namelijk de prijs. Ga met de benenwagen, fiets of trein en de aarde zal je dankbaar zijn) Lees mijn eerdere blog over dit onderwerp.

 

 

 

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie