Wintertip: Bevroren autoruit verhelpen of voorkomen

Bevroren autoruit?

Voorkomen is altijd beter dan genezen natuurlijk.

Dek de autoruit af met een hoes of desnoods een vuilniszak met wat kranten er in. Zet de ruitenwissers er op of zet ze omhoog zodat ze niet aan de autoruit kunnen vastvriezen. Doe er eventueel een plastic zak omheen zodat ze droog blijven.
Toch bevroren autoruit? Zorg dat je een handspuit met 2/3 azijn en 1/3 water klaar heb staan. Even op de ruiten spuiten, desnoods wat van het smeltende ijs van de ruiten vegen en klaar. Of gebruik een krabbertje. Dat is de meest verantwoorde maar ook de meest vervelende methode.
Denk er aan dat azijn vet op lost. Dus ook de waslaag op je auto…..maar je moet toch wat? Na de vorst de auto dan maar wassen en opnieuw in de was zetten.

Niet doen: de auto stationair laten draaien en de blower vol op de ruit zetten. Zeer hinderlijk voor omwonenden, slecht voor je auto, slecht voor het milieu.

Nog een tip van mensen die in Alaska wonen: daar is ’t pas echt koud!

Een half uur voor vertrek een elektrisch ventilatorkacheltje in de auto zetten en op half vermogen laten draaien. De auto is dan lekker op temperatuur en de autoruiten zijn dan ook ontdooid. Maar ja dat is natuurlijk voor de uitzonderlijke koude dagen en die komen in Nederland nauwelijks voor. En je moet maar net de auto voor de deur kwijt kunnen natuurlijk.

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Michaela

    Een beetje pure spiritus op je ramen sprayen werkt supersnel1

Geef een reactie