Je bekijkt nu Wintertip: Gladde stoep

Wintertip: Gladde stoep

Hoe hou je gladde stoep begaanbaar?

Een gladde stoep kan zeer verraderlijk zijn.

Regelmatig sneeuw weghalen met sneeuwschep en daarna nog even na borstelen met een harde bezem om de laatste restjes weg te werken is de meest verantwoorde methode. En je word er nog lekker warm van ook! Strooi geen of zo weinig mogelijk strooizout, het is slecht voor planten en het milieu. Zand zorgt dat de stoep stroef blijft en voorkomt uitglijden, zet een emmer (met deksel!) zand bij de deur met een schepje er in, dan heb je het altijd bij de hand bij gladheid. Baking Soda heeft ongeveer de zelfde werking als strooizout maar is veel minder belastend, dus dat is een alternatief. Wel duurder en je hebt aardig wat nodig.

En als je toch bezig bent, doe dan ook het stoepje van je oude buurvrouw even….kleine moeite, groot plezier.

Een praktische oplossing….

Ooit had ik een oude tante op bezoek. Ik had haar opgehaald en ik zou haar aan het einde van de dag weer met de auto naar huis brengen. Tijdens de rit naar mijn huis begon het vreselijk te ijzelen. Op de grote wegen geen probleem want daar werd gestrooid. Maar ja, niet op de stoep in ook niet in de kleine straten van Utrecht. Toen we de straat in glibberden zag ik dat alles, ook de stoepen, onder een dikke laag ijs zat.  Hoe moest ik in vredesnaam dat oude mensje veilig uit de auto en mijn huis in krijgen over die werkelijk spekgladde stoep? Het was maar 7 meter, maar onoverkomelijk. Ik heb gewoon alle vloerkleden die ik in huis had over de stoep gelegd. Tante schreed als een koningin naar mijn huis. Ze is die nacht maar blijven slapen.

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie