Je bekijkt nu Wintertip: Regenpijpen ontdooien

Wintertip: Regenpijpen ontdooien

Bevroren regenpijpen

Tja heel vervelend als de afvoer van de regenpijp bevroren is en het water langs de gevel naar beneden komt ipv in de pijp. Voorkomen is in alle gevallen beter dan genezen. Zorg dat de dakgoot in de herfst met enige regelmaat wordt schoongemaakt. Als er niks in de dakgoot ligt kan het ook niet bevriezen. Handig is dan om een gotenreiniger te gebruiken. Het scheelt je aardig wat keren de ladder verzetten omdat je werkruimte aan beide kanten met 1,5 meter wordt verlengd.

Voorkomen dat er blad in de goten komt te liggen? Tegenwoordig kan je roosters of borstels vinden die de goten afsluiten voor blad maar water doorlaten. Je kunt zie via internet goed vinden bij verschillende aanbieders. Hou rekening met de juiste diameter van de dakgoot.

Toch bevroren? Heel voorzichtig het ijs in stukken breken met een hamertje en er uit scheppen. Let op PVC goten zijn zeer kwetsbaar als het koud is! De resterende ijsresten met een föhn (geen verfafbrander, die wordt te heet) het ijs smelten en laten weglopen. Of een keteltje warm (niet kokend) water er over gieten tot het ijs weg is. En je voor je kop slaan dat je het zo ver hebt laten komen…..

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een antwoord