Knoflook pellen

Knoflook, lekker en gezond. Maar het pellen en fijnsnijden van knoflook is niet fijn. De natuurlijke oliën – waar ook de lucht in zit- blijven aan je handen plakken. Je kunt er allerlei gadgets voor kopen. Maar er zijn ook twee methoden die niks kosten en toch heel handig zijn.Methode 1 voor enkele teentjes; zo doen de chefkoks het ook; Leg de teentjes op de snijplank. Pak een mes met een breed lemmet en leg dit plat op het teentje. Een goed gerichte klap met de vuist op het lemmet en het teentje. Dan de twee puntjes er af snijden en de velletjes druk je er zo van af met je vingers.

Methode 2 voor een hele knoflookbol: ik kende hem nog niet maar hij werkt ook heel goed. Pak een leeg potje, bijvoorbeeld een jampotje of pot waar groente in gezeten heeft. Hij moet groot genoeg zijn om de knoflookbol met enige ruimte vrij te laten bewegen. Draai de deksel op de pot en ongeveer 30 seconden schudden. De pot leegschudden boven een snijplank en de teentjes en de velletjes vallen er gescheiden uit. Velletjes weghalen. Zie het duidelijke instructiefilmpje.

En dan kan je de knoflook in de knoflookpers verder fijnmaken, of hem snel in de gewenste grofheid hakken met bijvoorbeeld een Ulu mes.

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie