Je bekijkt nu Heb jij last van triskaidekafobie?

Heb jij last van triskaidekafobie?

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:13/11/2015
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

13 november 2015 – Oeps! Het is vrijdag de 13e vandaag….

Ik stootte de wekker van het nachtkastje bij het opstaan en vervolgens mijn teen aan het bed. De koffiefilter sloeg dubbel en mijn koffie was dus slootwater. Dat zag ik pas met een half oog toen ik sinaasappelsap stond in te schenken en ja hoor, guts, sap naast het glas. Pff. De dag was nog niet eens begonnen. Toen het me begon te dagen dat het vrijdag de 13e was kon ik dus ook makkelijk iets de schuld geven. In plaats van gewoon te accepteren dat ik vandaag niet zo handig ben.

Ja het is natuurlijk heel handig als je iets of iemand de schuld kunt geven van dingen die niet goed gaan. Dat is van alle tijden. Hoe zit dat dan met vrijdag de 13e?

De tempelridders, of tempeliers waren ridders die een belangrijke bijdrage leverden aan de kruistochten. Het was een machtige orde die als het ware het bankwezen hadden uitgevonden. Het lenen van geld aan anderen was de koning een doorn in het oog. Want daarmee konden de tempeliers ook invloed uitoefenen. Het was een klein kunstje voor de Paus Clemens V om in opdracht van de koning, de tempeliers te beschuldigen van ketterij en daarmee werd een heksenjacht op de tempeliers geopend. Op vrijdag 13 oktober 1307 werden zij op grote schaal opgespoord, gemarteld en vermoord. Hun bezittingen werden verbeurd verklaard ten gunste van Philips De Schone, koning van Frankrijk. En tot op vandaag wordt vrijdag de 13e dus gezien als een dag van ongeluk en rampspoed.

Trouwens, als je angst hebt voor het getal 13, dan heeft dat ook een naam: triskaidekafobie

Dat is een irrationele angst voor alles wat te maken heeft met het getal 13, dus ook vrijdag de 13e

Interessant het verhaal over de tempeliers? Lees hier het hele verhaal. http://www.tempelieren.nl en zie de overeenkomsten met de wereld van nu. List, bedrog en samenzwering om macht en geld, het is van alle tijden.

Ik trek me er niks van aan en stuntel me gewoon de dag door, zonder iemand of iets de schuld te geven. Morgen een nieuwe dag met een schone lei.

Jessica

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie