Je bekijkt nu Industriële ontwerpers, vloek of zegen? (2)

Industriële ontwerpers, vloek of zegen? (2)

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:24/07/2015
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Industriële ontwerpers, vloek of zegen? (2)

We zochten een goede stofzuiger voor in huis. Eentje die berekend was op de taak van vele vierkante meters stofzuigen, soepel in de wielen, een goed zuigmond, genoeg vermogen voor de kattenharen en robuust. Ervaringen in het verleden met de mooi vormgegeven metalen Nilfisk gaven ons een zetje om te kiezen voor een moderne Nilfisk stofzuiger. Wat een teleurstelling. Binnen 2 jaar waren diverse plastic onderdelen afgebroken, bleef de zuigstang niet meer op de slang zitten, het klepje van de accessoires wilde niet meer dicht en stopte de motor er ook nog eens mee. Bovendien bleek het ding over een eigen willetje te beschikken en week of naar links of naar rechts af in de route bij het stofzuigen. Diverse butsen in muren en meubels tot gevolg. De zuigmond heeft net een verkeerde hoek zodat het verwijderen van kattenharen van de bank mijn polsen overmatig belast. Wat een miskoop. 1700 watt onhandigheid. En natuurlijk net geen garantie meer. Het ding is dan ook gelukkig niet meer te koop. Maar ja. Wij hebben ‘m met de nodige kunstgrepen nog steeds in gebruik. Want zo’n dure stofzuiger gooi je niet weg en bovendien stuit het me tegen de borst om iets weg te gooien wat na enige reparatie nog steeds enigszins werkt. Dus ergernis bij elke zuigbeurt is de komende jaren mijn deel. En ik stofzuig dus het huis, luidop de ontwerper van dit minkukel vervloekend. Mijn litanie, gemengd met het gebrul van de stofzuiger (want hij maakt ook nog eens een enorme herrie) jaagt dan kat en man het huis uit. Dat ie de rest van zijn leven een stevige verkoudheid mag hebben of naar de hel gaat en daar veroordeeld wordt tot stofzuigen van zijn eigen huis met dit ding VOOR ALTIJD!

Lieve industriële ontwerpers, willen jullie a.u.b. zelf eerst een testritje maken voordat je ontwerp in productie gaat?

Een goed ontwerp, wat is dat nou eigenlijk? Nou ja volgens mij moet een ding gewoon goed doen waar ie voor gemaakt is. Moeilijker dan dat kan het toch niet wezen?

John Hodgeman heeft nog wat leuke ideeën over de citruspers van Philipe Starck en ook de Iphone komt aan bod.  Leuk!

http://www.ted.com/playlists/80/design_of_useful_things

 

 

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een antwoord