Kerst – huh, nu al?

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:12/11/2015
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

12 november 2015 – Sinterklaas is nog niet eens geweest en al over kerst beginnen? Nou nee. Dat vind ik ook onzin. Maar het komt er straks wel aan. En het lijkt wel of de tijd in december zo snel gaat, vind jij dat ook? Voor je het weet is het al weer oud en nieuw! Waar bleef die maand?

Gelukkig maar dat december zoveel feestdagen kent. Het helpt ons door een donkere tijd heen. Van oorsprong was kerst ook het feest van de zonnewende, het moment dat de dagen weer gingen lengen en dat gevierd werd. Het christendom heeft handig gebruik gemaakt van die traditie door de geboorte van Jezus te combineren met dit oude feest. Ook de kerstboom komt daar uit voort. En we hebben in die donkere dagen ook behoefte aan verstrooiing natuurlijk. En mooie dingen terwijl de natuur om ons heen massaal aan het sterven is (nou ja dat lijkt zo).

Dus. Om de kerst een beetje verantwoord op te fleuren heb ik gemeend om wat mooie, handige en duurzame kerstversiering in de winkel op te nemen. Het zijn kerstballen van harmonica papier. Een beetje geïnspireerd op de oubollige papieren kerstklokken van vroeger. Maar heel mooi om te zien. De lichtval speelt met de vouwvormen, zodat het er elk moment van de dag weer anders uit ziet. En hartstikke verantwoord gemaakt van gerecycled papier door handwerkslieden in India. Die gewoon een behoorlijke boterham verdienen. Dat hangt nou effe wat gemoedelijker in die kerstboom. En ze zijn ook nog eens handig en onbreekbaar. Na de feestdagen gewoon weer invouwen en plat opbergen. Na sinterklaas kan je ze in de webwinkel bekijken. Wees er snel bij want de voorraad is beperkt! Wil je een seintje krijgen als ze beschikbaar zijn? Stuur me dan even een mailtje: info@handiggoed.nl

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een antwoord