Wereldvoedseldag, stop voedselverspilling

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:16/10/2015
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Vandaag is het wereldvoedseldag. Het is ongelofelijk hoeveel mensen er aan de ene kant honger lijden en aan de andere kant hun voedsel gewoon weggooien. Afval maken van voedsel; het is een totale verspilling van energie en grondstoffen. Natuurlijk kan je met jouw restjes de hongerende mensen niet voeden. Maar je kunt wel beginnen met je bewust te zijn van onnodige verspilling en dit voorkomen. Goed voor de aarde, goed voor je portemonnee.  Hier een paar simpele tips, kleine aanpassingen in gedrag geven samen een groot resultaat:

1) Maak een weekmenu en een boodschappenlijstje. Dan koop je geen dingen die blijven liggen en kan je bijvoorbeeld van een bloemkool of een spitskool 2 verschillende gerechten maken in de komende week.

2) Zorg voor een goede bewaartemperatuur in je koelkast. Een losse thermometer geeft nauwkeuriger de temperatuur aan dan de meeste koelkasten. De juiste bewaartemperaturen en hoe je de koelkast het best gebruikt vind je hier.

3)Weeg pasta, rijst en aardappelen af. Je maakt hier al gauw te veel van. (Ik ook, maar de restjes gaan dan naar de kippen….en ik gun ze wel een lekker hapje dus soms doe ik het expres)

4) Zet dingen die als eerste op moeten vooraan in kast of koelkast. Zorg dat je oude eieren het eerst op maakt door ze bij voorbeeld in een speciaal eierrekje te bewaren.

5)Wordt handig met restjes. Je kunt van restjes zo veel lekkere dingen maken. Voor tips kijk hier

En als laatste: Wil je weten hoe jij scoort op voedselverspilling? Doe de test

 

Fijn, ik scoor bovengemiddeld. En jij?

 

Kijk voor meer informatie op de leuke pagina  van One World over deze themadag

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een antwoord