Je bekijkt nu Blog- Pokemon Go

Blog- Pokemon Go

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:17/07/2016
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

17 juli 2016 – Een nieuwe rage. Pokemon Go. Een hype van het zuiverste water. Zorgvuldig voorbereid en de marketing is puik in orde. Zorg dat zo’n spelletje nog niet officieel verkrijgbaar is maar wel via andere kanalen. Speel in op de natuurlijke neiging van mensen om dingen te verzamelen en doe een appèl op nostalgische gevoelens. En nog gratis ook. Zo is een hype snel ter wereld gebracht. Je kunt het ook nog onder sociale media scharen, want mensen ontmoeten elkaar op straat.

Volg de geldstroom….

En wat doet Pokemon Go nou eigenlijk? Het zorgt er voor dat je grote aantallen mensen naar een bepaalde plek kunt dirigeren. Een winkelcentrum bijvoorbeeld. Geheel uit vrije wil. Maar ja als ze er toch zijn…. kunnen ze net zo goed nog even de winkel in om iets te kopen wat ze eigenlijk niet nodig hebben. Door wie wordt de ontwikkeling van dit spel eigenlijk gefinancierd? En verder natuurlijk een hit voor de providers (juist! Google! = financier) want je moet de deur uit en dan ga je mb’s verbruiken. Bovendien is het ook niet helemaal duidelijk hoe het met de beveiliging van je google account gesteld is.

Duurzaam?

En al die datacentra waar al die mb’s worden verwerkt draaien op volle toeren. Trekken behoorlijk wat stroom, de temperatuur in de ruimte waar al die duizenden servers staan te zwoegen op extra dataverkeer, die loopt op en moet gekoeld worden. Dat kost kostbare stroom. In heel veel datacenters in de wereld, want het is een wereldhype. Er moeten zelfs servers worden bijgeplaatst want het netwerk ligt voortdurend plat.

En voor wat? Is dat het waard? Wij vinden het gewoon een leuk spelletje en denken niet na over wat er achter zit. We hollen met zijn allen achter een digitaal poppetje aan en worden ondertussen beschoten, vallen van rotsen en lopen onder auto’s. Het moet niet gekker worden.

Ga toch lekker gewoon in het zonnetje zitten, gratis en voor niets. Samen met je buren of vrienden. Kost niets, hartstikke duurzaam en waarschijnlijk veel leuker.

Het spel is op 15 juli in Nederland uitgekomen, zie dit bericht en honderden andere op internet.

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Laat een reactie achter