Je bekijkt nu Cadeau inpakken zonder nieuw aangeschaft inpakpapier

Cadeau inpakken zonder nieuw aangeschaft inpakpapier

 

Een cadeau wil je natuurlijk mooi ingepakt geven. Maar ja, dan moet je inpakpapier kopen om een pakje in te pakken en na het uitpakken gaat dat papier weer hup in de oud papierbak.

Dat is zonde van het materiaal en de energie die nodig is geweest om het te produceren en te vervoeren natuurlijk.

Ja het is een open deur, maar ik breng graag toch even wat alternatieven onder de aandacht nu het pakjes seizoen weer is aangebroken.

inpakken

Ik ben geen ster in het inpakken. De dingen die ik voor de webwinkel inpak zijn louter functioneel om er voor te zorgen dat de producten netjes bij de klanten aankomen. Er valt nog veel te leren op het gebied van inpakken ha ha. Maar ik geef zelf ook wel eens een cadeautje en was benieuwd of andere mensen zich daar ook mee bezig houden. Nou en of! Dus hier een stuk of wat tips hoe je cadeautjes mooi kunt inpakken met middelen die je gewoon voorhanden hebt.

Inpakken; een ware kunst

Eigenlijk moet je het een beetje doen als de japanners, die van inpakken een kunst (tsutsumi) hebben gemaakt. Het gaat vooral om de aandacht die je er aan besteed, het materiaal is ook belangrijk maar het gaat er om wat je er mee doet. Lees meer over de japanse inpakkunst.

Het kan wel

Hier vind je handig tips voor herbruikbaar materiaal om mee in te pakken. Het ligt misschien voor de hand maar ik vind het zeer inspirerend. Zelf gebruik ik het krantenpapier van de plaatselijke sufferdjes voor cadeaus aan vrienden in de Randstad. Want voor hen is het bijna exotisch om bijvoorbeeld de plaatselijke advertenties uit te kunnen spitten. Altijd weer hilarisch.

Nog wat ideetjes

Begin van iets moois heeft leuke ideeën

En Ecoweetjes weet er nog een paar aan toe te voegen die heel creatief zijn, zoals verpakken in oude bladmuziek of landkaarten.

Succes met het bedenken en maken van je inpakkunst!

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een antwoord