Je bekijkt nu Magazijn De Klomp. De winkel die niet vergeten mag worden

Magazijn De Klomp. De winkel die niet vergeten mag worden

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:23/05/2019
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Een Blogje over de Klomp. In 2016 schreef ik al eens een blog over een winkel uit mijn jeugd. Het was een winkel om nooit te vergeten en is nog steeds een inspiratie voor mij.

Een winkel om nooit te vergeten

De winkel van Willem Soos bestaat echter alleen nog in het collectief geheugen van een generatie die stilaan aan het verdwijnen is. Maar hier en daar in het land vind je nog van deze winkels. In stand gehouden door gedreven mensen die ook vinden dat de kwaliteit van vroeger heel goed gecombineerd kan worden met het gemak van vandaag.

Magazijn De Klomp

Magazijn de Klomp in Groningen is ook zo’n winkel en heeft mijn volledige sympathie.  In 1932 gestart voorzag De Klomp de mensen uit ‘Stad’( zo noemen Groningers de stad Groningen) van moppen, borstels, zemen en zeep. In 2014 werd het even spannend voor deze unieke winkel omdat de eigenaren vanwege gezondheidsproblemen moesten stoppen.. Annelies Barto nam in 2016 uiteindelijk de winkel over en zet deze met liefde voor traditie voort. Er is sinds de jaren 50 niets meer veranderd in de winkel. Allen het assortiment is natuurlijk aangepast aan de tijd.  Maar je kunt er nog steeds kachelpoets, wafelijzers, prima schilmesjes en natuurlijk ook klompen vinden. Zodra je over de drempel van de Klomp stapt (deur met belletje!) bevind je je in een tijdcapsule. Wat een genot. De oude joekel van een kassa staat er nog steeds, maar tegenwoordig kan je er natuurlijk ook gewoon met pin betalen. Het is een kleine winkel, maar je bent zomaar een uurtje zoet met alles bekijken. En de kans dat je met lege handen vertrekt is erg klein. Er ligt altijd wel iets wat je eigenlijk nodig hebt. kassa de klomp

Klanten maken de winkel

Je zou zeggen dat een winkel als deze platgelopen wordt door toeristen en stadjers inwoners van stad Groningen). Maar de winkel ligt net iets buiten het winkelgebied van de binnenstad, bij de Spilsluizen. Als je het als toerist niet weet loop je die kant ook niet op. Stadjers weten wel van het bestaan van de Klomp natuurlijk, maar ja uit het oog uit het hart. Als je er niet langs komt vergeet je zo maar dat het er is. De Klomp heeft bewezen dat een winkel heel goed 87 jaar bestaansrecht kan hebben. Gewoon door kwaliteitsspullen te verkopen. Een winkel naar mijn hart. Maar een winkel bestaat natuurlijk ook bij de gratie van klanten. Zonder klanten geen winkel.

Winkelier van het jaar?

Het doet me dus enorm veel plezier dat Magazijn De Klomp genomineerd is voor Winkelier van het jaar in Groningen. Het zou ontzettend verdiend zijn dat dit ‘instituut’ verkozen wordt. Een erkenning van de enorme inspanning die het kost om gewoon een goede winkel te bestieren met een assortiment waar je U tegen zegt. Maar dan heel bijzonder.  Ik ga stemmen voor De Klomp. Vind jij ook dat dit soort winkels niet mogen verdwijnen? Stem op deze winkel en zorg dat De Klomp nog eens 80 jaar mee kan. En mocht je in Groningen zijn, loop een stukje om en neem er een kijkje. Echt waar het zal je bevallen. Spilsluizen 8 in Groningen.

 

Stemmen kan vanaf 23 mei tot en met 2 juli op Winkelierverkiezing

Als stemmer maak je trouwens ook nog eens kans op een prijs. Op 4 juli worden de winnaars bekend gemaakt.

 

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie