De scholen zijn weer begonnen! En het werkjaar ook.

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:24/08/2019
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

De scholen zijn weer begonnen!

Je ziet de posters al weer langs de weg staan. Om ons er aan te herinneren dat we rekening moeten houden met kinderen die weer op de fiets naar hun scholen gaan. Ook brugpiepers met tassen achterop die groter lijken dan de kids zelf…. Al slingerend leggen ze de eerste ritten naar hun nieuwe school af. Hou een beetje rekening met ze, rem af en geef ze de ruimte. Ook jij bent ooit zo begonnen en misschien weet je nog dat je toen ook nog niet zo veel oog had voor het verkeer? Alles was nieuw en je moest je plek weer vinden in het dagelijks leven. Zoveel scholen die nu weer beginnen… zoveel kinderen op de weg.

Ruzie met je tas en de broodtrommel?

Ja dat had ik altijd op school en later op het werk. Zo’n broodtrommeltje heeft als vervelende eigenschap dat hij eigenlijk nooit goed in je tas past, of dat je boterhammen of broodjes er net niet in passen. De Boc’n Roll lunchwrap van Roll’n Eat is een flexibele oplossing. Dat was er nog niet toen ik naar school ging!

Het is een lap stof die opgevouwen kan worden rond je brood(jes) en altijd past. De flap zet je vast met een klittenbandje. De binnenkant van de Boc’n Roll is gevoerd met een kunststof doek die er voor zorgt dat vocht binnen de wrap blijft en je broodje blijft meteen lekker vers.

Herbruikbaar lunchzakje in Eco uitvoering

Om het maar meteen helemaal goed te doen heb ik alleen de Eco versie in de winkel. De buitenkant van de lunchwrap is afgewerkt met biokatoen in plaats van polyester. Het product is BPA vrij en gaat lang mee.

De binnenkant van de lunchwrap is gemaakt van duurzaam en BPA vrij kunststof maar eenvoudig af te nemen met een doekje, of je stopt de lunchwrap gewoon in de wasmachine op een 30 graden was om hem eens even helemaal op te frissen. Let er wel op geen ander fijn wasgoed er bij te stoppen. Er zit klittenband op de lunchwrap en dat is genadeloos voor pantys en dingen van heel fijne stof. Als je de lunchwrap in een waszakje of kussensloop doet is dit geen probleem meer.

Leeg en opgevouwen neemt dit herbruikbaar lunchzakje nog nauwelijks ruimte in je tas in. Gevuld voegt hij zich makkelijk in tas, jas of rugzak.  En wat ook makkelijk is; opengevouwen is het een soort placemat waar je je broodjes op laat liggen terwijl je van je lunch geniet. Geen kruimels meer op het bureau, of op schoot.

 

scholen

Duurzaam?

Volgens dit artikel in Trouw moet je meer dingen afwegen om te bepalen of een artikel duurzaam is of niet.  Deze opmerkingen meegenomen ben je het meest duurzaam bezig als je de lunchwrap zo veel mogelijk even schoon veegt met een doekje en hem niet iedere keer in de wasmachine doet. Dat scheelt was en de wrap gaat waarschijnlijk langer mee. En wat je op je brood doet maakt meer uit voor het milieu en de Co2 uitstoot; zo min mogelijk dierlijke producten dus. In het artikel wordt een webshop genoemd maar zij hebben dit product niet meer in het assortiment. Dit herbruikbare lunchzakje is in ieder geval een duurzamer alternatief dan aluminiumfolie of plastic zakjes die niet worden gerecycled. En een stuk handzamer dan een broodtrommel.

Voor de lunch van alledag

Kortom, een herbruikbaar lunchzakje wat heel handig is voor de dagelijkse bammetjes op kantoor, in de auto, in de trein en alle andere plekken waar je onderweg je lunch moet/wil/kan gebruiken. Verkrijgbaar in vier rustige maar wel fleurige uitvoeringen: blauw, rood, roze en zwart. Een opmerking over de kleur; de stof is gemêleerd met wit, dus rood lijkt meer zachtrood of roze en zwart lijkt meer donkergrijs.

Broodtrommels en broodzakjes schieten altijd te kort voor stokbroodjes en pistolets. Ze passen er gewoon niet in. In de Boc’n Roll passen ze wel, zolang ze niet langer zijn dan zo’n 30 cm. Uitgevouwen heeft de lunchwrap een formaat van 54 x 32 cm. Dat is dus ook de maat als je hem als placemat gebruikt. Als hij leeg is kan je hem tot een heel plat pakketje van 11,5 x 15,5 cm opvouwen, of het nog een keer dubbelvouwen tot de helft daarvan. En dat past makkelijk in je tas of jaszak.  Handig!

Samen met een drinkfles van RVS heb je een lunchsetje dat lang meegaat en fijn is in het dagelijks gebruik. De fles heeft een inhoud van een halve liter en is dubbelwandig, zodat hij je drankjes naar wens warm of koud houdt. Verkrijgbaar in twee mooie kleuren: cementgrijs (past mooi bij de zwarte lunchwrap) en oud roze (mooi bij de roze lunchwrap).

 

 

 

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie