Je bekijkt nu Ecologische voetafdruk

Ecologische voetafdruk

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:19/11/2015
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

19 november 2015 – Ik leef behoorlijk bewust. En dat wilde ik ook eens even checken. Ik deed de test van het WNF  om mijn ecologische voetafdruk te meten. Hmm. Valt toch een beetje tegen, als iedereen zo zou leven als ik dan hebben we 2,1 aardbollen nodig volgens deze test.

Er valt dus nog wel wat te verbeteren in mijn duurzame leven. Jammer alleen dat ik niet in de test kon laten meewegen dat ik zelf zonnepanelen en een zonneboiler heb, grotendeels met een leemkachel het huis warm houdt en dat ik geen dagelijks woon/werkverkeer heb want ik werk vanaf huis. Maar dat zal wellicht voor jou allemaal niet opgaan?

Ik heb een andere test gedaan, daar kwam ik beter uit de bus. Nadeel is alleen dat je dan ongeveer je gas en elektra verbruik moet weten. En ik kan me voorstellen dat je die informatie nou niet 123 paraat hebt. Ik toevallig wel, want manlief houdt dit elke maand precies bij. (Geef die man een hobby!) Op deze test scoor ik bovengemiddeld, dat wil zeggen dat ik een kleinere voetafdruk (4333 kg Co2)heb dan de gemiddelde wereldburger (5000 kg Co2). En dat is dus goed nieuws. Maar dat betekend niet dat ik stop met het zoeken naar nog meer manieren om klimaatzuiniger te leven. Wat mij betreft zouden ze in deze tests ook het afval per huis moeten meenemen. Want zeker in de rijke eerste wereld wordt ontzettend veel afval geproduceerd.

Weten wat jij kunt doen? Doe een test (klik op de linkjes in de tekst hierboven)
Ook handig: Wil je weten hoe duurzaam en verantwoord een merk of keten is? Dit kan je makkelijk uitzoeken via Rankabrand.  Ze hebben een makkelijke en gratis App!

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een antwoord