Ik ben een morsig type. Jij ook?

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:16/10/2015
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Morsig. Met welk klusje ik ook bezig ben, hoe geconcentreerd ook, ik mors. Heel voorzichtig breng ik de lepel van a naar b. En als ik net bij b ben valt er een druiper of een klodder af. Net naast de plaats van bestemming. Of, als ik sta te koken en het eens een keer in alle rust en ontspannenheid heb volbracht, tevreden dat ik niet gekliederd heb, tot de ontdekking kom dat er een klodder tomatenpuree op de neus van mijn schoen ligt. Of een olijfoliesmeer op mijn heup. Ik denk dat het genetisch bepaald is. Mijn vader was de koning van de morsepotten en liet overal waar hij kwam een spoor van kruimels achter. Kleinduimpje was er niets bij.

Ook mijn zus ging onbewust kruimelend door het leven, tot ik haar wees op de mors talenten van onze vader en mijn gedachten over genetische overerving met haar deelde. Zij realiseerde zich opeens dat dit ook haar lot was en ging vanaf dat moment beduidend minder onbevangen, maar nog steeds morsend door het leven. Zich nu bewust van de onrechtmatigheden die haar aanwezigheid altijd markeren. Kruimels. Klodders. Vlekken. Verdrukte etenswaren op onverwachte plekken. Tomatenketchup op je witte T shirt, net op je borstpartij. Het schept wel een extra band, tussen mijn zus en mij. We kijken elkaar begrijpend aan als het weer eens gebeurt. Maar misschien zijn we niet uniek, of genetisch beladen. Misschien heb jij dat ook wel?

In elk geval is voor mij een riant keukenschort een onmisbaar attribuut in de keuken of bij andere klusjes waar de smeerfactor hoog is. Mijn schoenen en de rest van de keuken kan hij niet beschermen, maar in ieder geval mijn kleding en dat is al heel wat. Gemaakt van katoen, extra groot formaat voor de kok die ook van eten houdt, zoals ikzelf. Bovendien staat dit linnen schort iedereen. Lang of kort, breed of diep, man of vrouw.  Want sta je daar in de keuken te koken voor je gasten, dan wil het oog ook nog wat. Kortom een geweldig schort.

Tip; bij het wassen een beetje azijn bij het wasmiddel, dat voorkomt doorlopen van kleuren en werkt meteen als een natuurlijke wasverzachter.

Wil je ook zo’n mooi schort? Of een praktisch cadeau voor een morsepot in jouw omgeving? Kijk hier dan even.

japans schort

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een antwoord