Ineke Hans; Goed en handig ontwerp

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:05/10/2015
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:1 reactie

5 oktober 2015

Ineke Hans is een product ontwerper die reeds enkele prachtige design klassiekers op haar naam heeft staan.  Sinds haar afstuderen aan het Royal College of Art in Londen (1995), heeft haar werk zich ontwikkeld in verschillende richtingen. Hans heeft drie jaar bij Habitat UK gewerkt aan de in massa geproduceerde meubel- en productcollecties, voordat zij in 1998 naar Nederland verhuisde om haar eigen studio INEKE HANS/ARNHEM op te zetten. Sindsdien werkt haar kleine studio aan evenementen, interieurs, meubilair en producten. Ineke Hans ontwerpt haar eigen collecties die ze internationaal presenteert. Ze heeft ontwerpen gemaakt voor Arco, Cappelini, Lensvelt, Royal VKB, Ahrend, Swarovsky en Magis.

Ze won een red-dot award en design plus award voor een verrassende knoflookpers voor RoyalVKB in 2005 en ook een red-dot award in 2006 voor een schaal en lepel, ook voor RoyalVKB. Beide prachtige en zeer functionele ontwerpen waar ik volledig voor door de knieën ga. Ook haar biertafel serie van hergebruikte kunststof vind ik geweldig. Qua idee, vormgeving en toepasbaarheid. Je kunt haar hele portfolio bekijken op http://www.inekehans.com/collection als je het leuk vind.

Maar de knoflookpers is mijn favoriet. Al in 2005 geïntroduceerd en zo goed bedacht! Onmisbaar in het assortiment van Handig Goed.  Eigenlijk lijkt hij nog het meeste op een kleine deegroller, maar dan met groeven en 1 platte kant. Met de platte kant kneus je het velletje van de knoflookteen zodat het velletje er makkelijk van af gaat. Met de ribbelkant maal je in feite de knoflookteen fijn op een plank. Met behoud van alle aroma’s. En dan, het allermooiste; even onder de kraan houden om schoon te spoelen en meteen de knoflooklucht van je handen te wassen. Want de pers werkt ook als een zeepblok. RVS heeft namelijk de eigenschap om geurtjes te neutraliseren. Ook geschikt voor handen die naar vis en dergelijke ruiken. En na afloop mag ie in de vaatwasser. Hij past makkelijk in een la. En hij gaat eeuwig mee en is zo een prachtig erfstuk voor je (klein) kinderen. Die in de toekomst dan ook zo’n handig ding van oma/opa nog steeds zullen willen gebruiken. Zo simpel en toch; zo moeilijk om te bedenken.

Dan denk ik terug aan alle jaren waarin ik mopperend de knoflookpers stond schoon te maken. Die velletjesprut krijg je er bijna niet uit. Herkenbaar? Bekijk dit mooie ding wat beter in de winkel.

Kortom, een aanwinst in je huis of een praktisch en mooi cadeau voor een kookliefhebber.

Handige groet,

 

Jessica

 

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Clara

    Een echte aanwinst, deze knoflookpers! We zochten al jaren naar een goede, maar nu hebben we hem gevonden. Want dit werkt prima. De knoflook wordt eindelijk goed geperst, nare geurtjes verdwijnen inderdaad in een (letterlijke) handomdraai en schoonmaken is in een oogwenk gebeurd.

Geef een reactie