Herfstseizoen – tijd voor een aanbieding!

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:01/09/2019
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Herfstseizoen?

Zucht. 1 september. De eerste dag van de meteorologische herfst. Met de laatste hittegolf nog nabrandend op de huid en uitkijkend over de ravage die de aanhoudende droogte heeft aangericht in de tuin is het bijna niet te geloven dat de zomer dan nu toch echt ten einde is en het herfstseizoen is begonnen.

Ik hou van de lente en vroege zomer wanneer alles nog vol belofte is. De herfst stemt mij droevig omdat het grote sterven een aanvang neemt. Maar toch, stiekem verheug ik me er ook op. Want juist de herfst is de tijd waarin de natuur krachten opdoet voor een nieuwe lente. Soms, vooral in de winter, verlang ik naar tropische gebieden waar het altijd lekker warm is en zo af en toe een buitje valt. Maar als ik dan even doordenk begrijp ik ook dat zo iets als seizoenen nauwelijks waarneembaar zijn in die contreien. En realiseer ik me dat juist die seizoenen er voor zorgen dat je begrip hebt voor de samenhang in de natuur. Want van sterven is natuurlijk helemaal geen sprake. Planten trekken zich terug om hun energie te sparen voor nieuwe tijden; de lente! Uiteindelijk is de herfst dus een tijd voor oogst en bezinning.

 

Heerlijke herfst!

In dat licht kan ik me dus wel een beetje verheugen op de herfst. En ja, een wandeling door een herfstig bos als het fris en zonnig is tja daar kan maar weinig tegenop.  Bewonderen van spinnewebben met dauw, tamme kastanjes zoeken (en opeten!), pruttelpotjes op het fornuis of in de oven, de vuurkorf even aan op het terras na een toch nog prachtige zonnige dag. Het kan allemaal alleen maar in de herfst.

Tijd voor een aanbieding of wat!

Om nu de herfst te vieren heb ik wat mooie herfstige producten in de aanbieding!

Kortom, het herfstseizoen is zo gek nog niet! Fijne herfst, geniet er van met volle teugen!

Jessica

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie