Je bekijkt nu Er is er één jarig! Het eerste lustrum van Handig Goed! HOERA

Er is er één jarig! Het eerste lustrum van Handig Goed! HOERA

 • Bericht auteur:
 • Bericht gepubliceerd op:20/05/2020
 • Berichtcategorie:Blog
 • Bericht reacties:2 reacties

lustrum

Hoera het eerste lustrum!

Ondanks alles is het een feestelijk jaar voor Handig Goed. Namelijk het eerste lustrum, want de webwinkel bestaat komende maand 5 jaar! In juni 2015 is de webwinkel geopend en kreeg ik mijn aller, allereerste bestelling binnen. Ik weet nog zo goed dat ik met trillende handjes de bestelling stond in te pakken. Ik voelde mij zo bijzonder vereerd dat iemand iets bij mij wilde bestellen! Maanden en maanden was ik bezig geweest met het praktisch uitwerken van mijn idee en nu was het dan ook voor anderen te zien. Eng en leuk tegelijk.

Vallen en opstaan

Natuurlijk was het heus geen vliegende start, nee eerlijk er waren dágen dat ik geen bezoekers in de webwinkel had en ik bijna tegen de muren op vloog. Dagen van onzekerheid “doe ik het wel goed” en “ik hou er mee op!”. Omdat het aantal pakketten per dag heel bescheiden was kon ik ze gewoon met de fiets naar de post brengen, maar al gauw had ik een aanhangertje nodig.

pakkettenexpres

Mijn arme echtgenoot heeft soms moeten praten als Brugman om mij weer op de been te krijgen. Maar dan kreeg ik weer een bestelling en soms na een paar dagen een heel lief bericht van de klant waarin hij of zij vertelde dat ze hun aankoop ontvangen hadden, er blij mee waren en dat ze mijn webwinkel zo leuk vonden. Manlief en die berichtjes hielden mij overeind en gaven mij het vertrouwen dat ik met iets goeds bezig was.

En nu, vijf jaar later kan ik met trots zeggen dat Handig Goed wel degelijk bestaansrecht heeft en uniek is in de webwinkelwereld. Steeds meer mensen vinden de website en ik ben trots en vereerd met een schare trouwe en enthousiaste klanten en heel lieve leveranciers.

Hoe ik leerde handig te zijn…

Ik heb veel geleerd in die tijd; hoe ik Handig Goed onder de aandacht moest brengen, hoe ik mijn webwinkel kon verbeteren, hoe ik kon meten of ik wel bezoekers had en nog duizend andere dingen. En daarnaast een niet aflatende jacht op handige spullen en hoe ik die kon inkopen. Dat was een stuk ingewikkelder dan ik vooraf had gedacht trouwens. Groothandels en producenten zaten nu echt niet te wachten op kleine afnemers zoals ik en soms moest ik praten tot ik paars zag om ze er van te overtuigen dat ik wel eens een hele goede klant zou kunnen worden! Het moet niet gekker worden denk ik nog steeds, dat je zo veel moeite moet doen om te mogen inkopen.

Maar de tijd heeft geleerd dat ik gelijk had, ik ben inderdaad een heel goede klant geworden.  Tegelijkertijd vond ik ook leveranciers die juist heel kleinschalig werkten en juist moesten wennen aan het idee dat er in wat grotere aantallen werd besteld.  Handig Goed koopt ook in het buitenland (Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Duitsland, België, Italië en Litouwen) in, dat is niet altijd makkelijk of voor de hand liggend maar al doende leer je. Je kunt wel zeggen dat ik vooral geleerd heb om handig te zijn…. en vast te houden aan mijn idealen.

Met Handig Goed de boer op

In augustus 2015 stond ik ook op mijn eerste markt; Pure Markt in het Beatrixpark in Amsterdam. Ik vond het ontzettend spannend maar heb zulke leuke gesprekken met mensen aan de kraam gehad dat het naar meer smaakte. Nu, vijf jaar en vele vele markten later is het nog steeds een belangrijke activiteit van Handig Goed. Ik stond bij kwekers, boeren, imkers, fairs en gelegenheidsmarkten. De persoonlijke uitwisseling met mensen vind ik eigenlijk onmisbaar. Maar het is soms een hele hijs om alles georganiseerd te krijgen want de voorbereiding en afhandeling van een markt neemt toch enkele dagen in beslag. En omdat de webwinkel nu een stuk drukker is betekend dat lange dagen die ik echter met plezier maak.

Al met al kijk ik dus tijdens dit lustrum met groot genoegen en tevredenheid terug op de laatste vijf jaar. Ik heb er veel in geïnvesteerd, veel geleerd en er ontzettend veel voor terug gekregen!

lustrum
de eerste markt van Handig Goed in 2015

Handig Goed 2.0

Maar nu verkeerd de wereld in een heuse crisis. Binnen een tijdsbestek van nog geen twee weken is de wereld compleet veranderd. Er zijn veel slachtoffers te betreuren en de angst regeert. De wereld zoals we die kenden is onomkeerbaar veranderd. Het eerst lustrum is dus niet zo feestelijk als ik het mij had voorgesteld.

Markten zijn voorlopig van de baan en ik denk dat het echt nog wel een tijd gaat duren. En onze kwetsbaarheid voor virussen is zo duidelijk geworden dat ik me kan voorstellen dat de bekende manier van werken zal veranderen. Maar we vinden er wel een oplossing voor.  Ook de verkoop in de webwinkel liep wat terug.  Mensen zijn onzeker en geven minder makkelijk geld uit. Dat is zo logisch als wat. Toch stegen de omzetten bij Amazon en Bol.com, de nieuwe tv’s en andere elektronica waren niet aan te slepen.

Na de eerste schrik begon het gelukkig bij Handig Goed ook weer wat te lopen.  Ik hoop maar dat deze crisis als positief gevolg gaat hebben dat mensen nóg wat bewuster gaan leven. Enne, als jij het leuk en zinvol vind wat Handig Goed doet, help me dan de webwinkel ‘in de lucht’ te houden door af en toe iets aan te schaffen, maar alleen als je het echt nodig hebt natuurlijk 😉

Ondertussen blijf ik vanzelfsprekend onvermoeibaar doorgaan met het samenbrengen van handig goed (bekijk de nieuwste producten) en alternatieve manieren bedenken om het aan te reiken, ook in dit lustrum jaar. De markten zijn voorlopig van de baan helaas. Hou de Agenda in de gaten voor de eerstvolgende marktdatum.

lusturm

Na het vieren van mijn feestje ga ik natuurlijk onverdroten voort. Dit jaar staat gepland een grotere werkruimte te betrekken, want ik groei uit het huidige jasje met Handig Goed. Verder blijf ik natuurlijk bezig de website en alles wat daar aan vast hangt te verbeteren. Ook probeer ik nog wat stapjes te maken in een zo duurzaam mogelijke verzending van pakketten. En leuke nieuwe producten vinden natuurlijk.

Ons gedrag, het maakt wat uit

De maakbaarheid van het leven is beperkt en de invloed van ons gedrag op de aarde is groot. Je ziet het gebeuren. Het scheelt zo veel als de hele wereldbevolking sociale afstand neemt;  zo iets immens als een  pandemie kan je daar mee indammen, of in elk geval de verspreiding vertragen.

Als je nou op eenzelfde manier het consumptief gedrag zou kunnen regelen, wat zou dat kunnen schelen? Wat nou als mensen vaker gaan kiezen voor duurzame producten en daarmee vervuiling, uitbuiting en leed kunnen voorkomen? De aarde zou er beter van worden, voor alle levende organismen. Wellicht is een omslagpunt bereikt en willen we voortaan minder afhankelijk zijn van producten die ver weg worden gemaakt? Gaan we de kleine dingen meer waarderen? De tijd zal het leren.

lustrum

Wie jarig is trakteert!

Handig Goed gaat in elk geval gewoon op naar het tweede lustrum in 2025 en om nu het vijfjarig bestaan te vieren geef ik jou, trouwe of nieuwe lezer van deze blog 5% korting op alle aankopen in de webwinkel. Want zonder lieve vaste klanten geen Handig Goed dus een traktatie is op zijn plaats.

De kortingsactie loopt van 1 tot en met 30 juni en kan 1 maal per klant worden gegeven, niet in combinatie met andere acties. Gebruik de kortingscode goedlustrum , die kan je invullen in het daarvoor bedoelde vakje in de winkelmand.

Dank voor jouw steun de afgelopen jaren en hopelijk tot weerzien in de webwinkel of bij de marktkraam!

Hiep hiep hoera! Ik ga er een zelfgemaakt taartje op eten!

Jessica

lustrum

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Ria Veltman

  Van harte gefeliciteerd Jessica met 12 maanden “Handig Goed”.
  Met de bolknijpers heb je mij van veel pijn gered.
  Was ophangen/afhalen is nu een feestje.
  De knijpers passen goed op de waslijn en het droogrek.
  Alleen spijkergoed is te dik voor ze. Niet erg, dat spul gooi ik gewoon zonder knijpers over het rek.
  Ik ben blij je ontdekt te hebben. Ik blijf je volgen, er zijn vast nog meer dingen die ik met mijn handicap kan gebruiken.
  Lieve groeten, Ria Veltman.
  PS. Op de pakbon stond een foutje in mijn mailadres.

  1. Jessica

   Hallo Ria, dank voor de felicitaties! Enne geen 12 maanden maar al 5 jaartjes! Fijn dat de wasknijpers goed bevallen. Als het spijkergoed te dik is, is daar een foefje voor; De stof om de lijn heen slaan en beide stukjes stof dan met de knijper vastzetten, net onder de waslijn. Er zit dan op dat stukje geen waslijn tussen en dan past het precies.
   Foutje stond idd in de bestelling. Je zult ook wel geen track&trace gehad hebben en factuur. Ik stuur de laatste nog even na. Tot de volgende keer!
   Handige groet, Jessica

Geef een reactie