Je bekijkt nu Hoe overleef ik de Huishoudbeurs?

Hoe overleef ik de Huishoudbeurs?

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:15/02/2019
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Toen de Huishoudbeurs nog een Huishoudbeurs was

In 1950 werd de allereerste Huishoudbeurs georganiseerd. In de beginperiode werd het evenement een aantal maal per jaar gehouden, vandaar dat de beurs dit jaar (2015) aan haar zeventigste editie toe is. De eerste editie van 1950 trok 50.000 bezoekers en positioneerde de Huishoudbeurs als de vakbeurs van de huisvrouw. De Huishoudbeurs was in de jaren 50 een ‘toonkamer’ van nieuwe producten, als hét forum waarop allerlei maatschappelijke instituties en groeperingen een podium kregen en waar nieuwe ontwikkelingen en trends zichtbaar werden. Verkoop vanuit de standhouders was verboden op de beurs. In die tijd ging de beurs een uurtje dicht tussen 18.00 – 19.00 uur, omdat de vrouw dan thuis voor haar man moest koken. Van openstelling op zondag was überhaupt geen sprake. Zeventig edities later is de Huishoudbeurs nog steeds het gezelligste dagje uit voor elke bezoeker.  (bron: https://expovisie.nl/nl/huishoudbeurs-viert-jubileum-met-museum/

Tja er is wel wat veranderd….

Tegenwoordig komen zo’n 250 duizend mensen naar de Huishoudbeurs. Het is zo ongeveer het best bezochte jaarlijkse evenement in Amsterdam.

Sjokken

Ik heb vele jaren met groot plezier in Amsterdam RAI gewerkt en zag vreselijk op tegen deze periode. Want de RAI was dan altijd afgeladen. Werkelijk elke trap was bezet door etende mensen, elke hal puilde uit met schreeuwerige stands waar drommen hebberige vrouwen voor stonden. Belust op het gratis prulletje wat bij die stands werd uitgedeeld. Hier en daar een verloren man, meestal met een vol boodschappen karretje aan de hand, terwijl zijn vrouw op koopjesjacht was. Alle gangen vol met sjokkende mensen.

En al die mensen kwam ik ’s avonds ook weer tegen in de trein naar huis. Die zo vol was dat het meer op veetransport leek dan op een moderne vervoersoptie.  Het was 9 dagen lang afzien. Niet alleen voor mij, maar ook de stand bemanning zag je zienderogen aftakelen naarmate de week vorderde. Het haar werd slordiger, de kringen onder de ogen donkerder, de stemmen heser.

Maar goed, sommige mensen vinden het gezellig en dat mag uiteraard. Het goede nieuws is dat ook op de Huishoudbeurs langzamerhand duurzaamheid aan de man/vrouw wordt gebracht. Hier en daar. Maar het is bij uitstek een evenement voor ons reptielenbrein. Dat stukje in je hersenen wat uit is op voordeeltjes en snelle bevrediging. In de roes van aanbiedingen en gratis samples worden wij verleid om dingen te kopen die we niet nodig hebben.

Handig Goed op de Huishoudbeurs?

Ik probeer me wel eens voor te stellen hoe het zou zijn om met Handig Goed op de beurs te staan. Ha ha, een serene stilte bij de stand omdat ik geen lokkertjes en gladde praatjes te bieden heb. Stiltecentrum Handig Goed zou het dan heten…. Wees gerust, geen haar op m’n hoofd die er over denkt.

Tegenwoordig zijn er meer dan alleen huishoudelijke zaken te zien. Workshops over mode, gezond leven, erotiek en huisinrichting. Optredens van diverse artiesten, nagelstudio’s en bijbelverkopers. Goede doelen, dierenhotels, omroepen, een casino, schoenenfabrikanten en cosmetica.

Huh?

Ja.

Shopping event of praktisch inkopen

De Huishoudbeurs is geen beurs meer voor het huishouden maar een shopping event in optima forma. Werkelijk elk bedrijf kan daar zijn spullen aanprijzen. Dus hou je van veel mensen om je heen, wil je wat spektakel zien en laat je je graag een beetje kietelen door de commercie? Gezellig dagje uit met vriendinnen die dat ook leuk vinden? Ga dan naar de Huishoudbeurs in Amsterdam, open van 16 tot en met 24 februari. Je kunt het duurzaam houden door met de trein te gaan en je bij elk product even af te vragen of je het werkelijk nodig hebt. Tel bij elke verleiding even tot 10. Dat houdt je bij de les en voorkomt dat je thuiskomt met een lading rommel.

En heb je daar geen zin in maar beginnen de poets kriebels wel op te spelen? Dan is De Handige Goede Huishoudbeurs een prima alternatief. Geen spektakel, geen mensenmassa’s en gewoon alles kunnen bekijken en bestellen aan de keukentafel, op de bank of achter het bureau. Voor dingen die je gewoon kunt gebruiken en lang mee gaan. En natuurlijk een paar voordeeltjes!  Aanbiedingen zijn geldig van 16 tot en met 24 februari.

 

Happy Handige Huishoudbeurs!

 

Jessica

 

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie