Lopen, denken

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:17/07/2015
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

17 juli 2015 – Er schijnt een onlosmakelijk verband te zijn tussen lopen en denken. Wie kent niet de onbedwingbare neiging om door de kamer te ijsberen met een mobiele telefoon aan het oor bij het voeren van een ingewikkeld gesprek? Het is alsof er een directe verbinding ligt tussen je voeten en je hersens, waardoor je hersens gevoed worden met de regelmatige stappen van je voeten. Na een stressvolle periode vorig jaar is het idee voor Handig Goed bij mij dan ook lopend ontstaan. Ik heb mijn stress weg-gewandeld met een dagelijkse portie lopen. En gaande weg, tijdens het wandelen over paden en wegen maakte de gedachten aan mijn problemen plaats voor plannen.

Tot een jaar of vijftien geleden ging ik met enige regelmaat hardlopen. Maar dat was toch iets anders. Op het verkeer letten, op je ademhaling, op onregelmatigheden op het pad. Geen tijd om je gedachten te laten waaien. Wel lekker hoor maar op de een of andere manier minder bevredigend.

Na bijna een jaar mijn gedachten uit te laten (want ik heb geen hond) moet ik zeggen dat ik ‘hooked’ ben. Een dag niet gewandeld is een dag niet geleefd, zo voelt het echt. Heel fijn is ook dat ik bijna weer in mijn oude vorm terugkom. Een kilo of 10 lichter. Fijn dat ik mijn oude broeken weer pas en ook fijn bij het lopen. Maar dat was en is niet de reden om toch weer elke dag de wandelschoenen aan te doen en bij weer of geen weer mijn tochtje te maken. Minimaal een uur, soms twee uur. Ik wandel alle paden en wegen af in de buurt. Zie dat de mensen van dat leuke huis op nummer 12 de tuin hebben aangepakt. Dat de lammetjes geboren/gespeend/weggehaald zijn. Ik maak vrienden met de honden in de buurt die me kwispelend nablaffen. Ontdek prachtige inheemse bloemen in de berm. Vervloek de hagel en de wind op open stukken. Voel me fit en voldaan als ik weer thuiskom. En denk, verzin en droom.

Op langere tochten moet ik water mee nemen. Ziek werd ik van het geklots in mijn rugzakje wat het geluid van de vogels overstemde en een bepaald opjagend effect had. Ik loop liever in mijn eigen tempo dan dat van de waterfles. Op zoek dus naar iets handigs en daar wastiedan; De Vapur Eclipse waterfles. Gemaakt van opvouwbaar kunststof, zonder BPA’s. Handig formaat, makkelijk open te maken en met een praktische haak om hem ergens aan vast te kunnen maken. Ook met één hand gemakkelijk drinken door in de fles te knijpen. En door de overtollige lucht er uit te knijpen geen geklots meer op mijn rug. Je kunt hem heel klein opvouwen als hij leeg is.

De vierdaagse van Nijmegen en vele andere wandelevenementen staan weer voor de deur deze zomer. Ga je lopen? Overweeg deze handige 1 liter waterfles dan. Wees er wel snel bij, ze zijn bijna op.

 

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie