Je bekijkt nu Schoonmaaktip : Nog eens ramen lappen

Schoonmaaktip : Nog eens ramen lappen

Nog eens ramen lappen . Er zijn meer wegen naar Rome

Nog eens ramen lappen, iedereen doet het anders

Tja ramen lappen, daar heeft iedereen zo zijn eigen methode voor. Maar hier wat nog wat extra tips die de moeite waard zijn om eens te proberen!

Doe een door de helft gesneden ui in het water waarmee je de boel eemt. Dit voorkomt strepen.

Was de ramen met water en een scheutje schoonmaakazijn.

Doe een beetje glansspoelmiddel bij de ramen voor een streeploos en glanzend resultaat.

Het zelfde resultaat krijg je als je de ramen na het schoon en droogmaken even goed poetst met de prop krantenpapier. (echt waar!)

Als je de ramen van binnen en buiten doet weet je soms niet op welke kant de strepen zitten. Door aan de binnenkant van links naar rechts droog te trekken en aan de buitenkant van boven naar onder zie je in 1 oogopslag aan welke kant de eventuele strepen zitten.

Gebruik geen spiritus bij het zemen, hier ontstaat gauw een olieachtig laagje op je ramen.

Voor buiten: spoel de ramen na het insoppen af met schoon water; vul een emmer met lauw water, pak een kopje en gooi klets een kopje water tegen de ramen. Daarna even droogtrekken en met de zeem langs de randjes. Klaar.

Wist je datjes

  • Een natuurzeem werkt het beste als hij al een beetje nat gemaakt is. Spoel hem regelmatig uit en hang hem op om te drogen.
  • Een natuurspons mag in de wasmachine op maximaal 40 graden gewassen worden.
  • Heb je de spons laten vallen? Even heel goed uitspoelen onder de kraan om zand te verwijderen, anders krijg je krassen op je raam.
  • Lap je de ramen op een bewolkte dag, door de zon drogen de ramen sneller en zullen er snel strepen ontstaan.
  • Doe een door de helft gesneden ui in het water waarmee je de boel afzeemt. Dit voorkomt strepen.
  • Was de ramen met water en een scheutje schoonmaakazijn.
  • Doe een beetje glansspoelmiddel bij de ramen voor een streeploos en glanzend resultaat.
  • Als je de ramen van binnen en buiten doet weet je soms niet op welke kant de strepen zitten. Door aan de binnenkant van links naar rechts droog te trekken en aan de buitenkant van boven naar onder zie je in 1 oogopslag aan welke kant de eventuele strepen zitten.
  • Gebruik geen spiritus bij het zemen, hier ontstaat gauw een olieachtig laagje op je ramen.
  • Voor buiten: spoel de ramen na het insoppen af met schoon water; vul een emmer met lauw water, pak een kopje en gooi klets een kopje water tegen de ramen. Daarna even droogtrekken en met de zeem langs de randjes. Klaar.

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een antwoord