Je bekijkt nu Prijzenprietpraat

Prijzenprietpraat

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:20/01/2020
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

De allereerste blog van 2020!

De kerstbomen en kerstversiering zijn nu dan weer de deur uit. De lege champagne flessen naar de glasbak en het nieuwe verse jaar is weer begonnen. Een ongeschreven blad en alle mogelijkheden staan nog open.

Maar als ondernemer zit je altijd nog een beetje de laatste dingen van het oude jaar op te ruimen. En pas als dat klaar is kan je weer fris vooruit kijken. Op dat punt begin ik langzaam weer te komen. En ik heb er zin in! De mailbox zat al weer vol met uitnodigingen voor leuke markten dit jaar dus ik ben volop bezig met plannen. Kijk maar naar de agenda om te zien wat er al definitief op stapel staan. Er zullen nog markten bijkomen, maar ik probeer een beetje op te passen dat ik niet elk weekend in de zomer vol zet met markten. Ik wil namelijk ook nog een beetje van de tuin genieten!

Prijzenprietpraat

Ook komt het elk jaar weer terug; prijsaanpassingen. En aangezien leveranciers ook een drukke tijd kennen in december komen zij pas in januari toe aan het aanpassen van de prijzen. En daarom gaan nieuwe prijzen vaak pas in februari gelden. Een reden voor wat prijzenprietpraat.

Maar waarom gaan die prijzen nou toch steeds omhoog? Het is toch allemaal al duur genoeg? Ik hoor het je bijna vragen. Maar misschien moet je het eens van een andere kant bekijken. Wellicht had jij in december een prettig functioneringsgesprek met je werkgever of leidinggevende. En in veel gevallen komt daar dan ook een kleine loonsverhoging bij kijken, als blijk van waardering.

Dat werkt overal zo, niet alleen bij het bedrijf waar jij werkt. Maar ook bij de bedrijven die grondstoffen of diensten leveren. Dus we zitten met z’n allen in het treintje en dat betekend dat leveranciers hun prijzen verhogen en Handig Goed dus ook. Zouden we dat met z’n allen niet doen, dan blijft er steeds minder marge over en dat is dan het einde van het bedrijf. Een beetje simpel gezegd maar zo werkt het ongeveer.

Soms ligt het ook gewoon aan grondstoffen. Die worden dan schaarser en dus ook duurder. En daarom zullen sommige producten meer in prijs stijgen dan andere.

Je snapt het pas als je het ziet, of niet

Dat lijkt wel een bewering van Johan Cruiff! Maar soms krijg je wel een hele rare redenering van je leveranciers haha. Ik kreeg een brief van het bedrijf wat mijn pakketverzending verzorgd. Daarin legde men waarom de tarieven weer omhoog moesten dit jaar.

“Er worden steeds minder brieven verstuurd, daarom stijgen de prijzen”.

“Er worden steeds meer pakketten verstuurd, daarom stijgen de prijzen”.

Huh? Deze brief moest ik vier keer lezen en nog begrijp ik de redenering niet. Tuurlijk kan ik me voorstellen dat als je minder brieven bezorgd, je de kosten over het totaal moet verdelen. Dat is logisch. En ik begrijp ook dat als je meer pakketten bezorgd, je meer auto’s en mensen nodig hebt en dat de kosten dan dus hoger worden.

Maar als je dit leest snap je het toch niet?

En dan nu het goede nieuws voor jou!

Ook voor Handig Goed zijn de verzendkosten weer omhoog gegaan. Lastig. Maar als jullie beloven gewoon weer lekker bij Handig Goed te bestellen als je wat nodig hebt, dan kan ik de verzendkosten op het huidige tarief houden.

Nou ja we moeten het er maar mee doen. Het goede nieuws is dat het goed gaat met Handig Goed en daarom heb ik de drempel voor gratis verzending vanaf heden verlaagd naar 50 euro. Dus als je een bestelbedrag van 50 euro of meer hebt, dan is de verzending gratis. Dat is fijn, toch?

Mocht je nog iets willen aanschaffen in de webwinkel? Sla dan nu je slag want in januari gelden voor veel artikelen de oude prijzen nog. Met name de prijzen voor borstels zullen vanaf 1 februari gaan stijgen. Dus wees er snel bij.

Fijne januari!

Jessica

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie