Je bekijkt nu Doe mij plasticvrij in mei (en ook op andere dagen)

Doe mij plasticvrij in mei (en ook op andere dagen)

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:01/05/2021
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties
mei plasticvrij

Mei plasticvrij

Mei plasticvrij is een bewustwordingscampagne die ons allemaal moet aanzetten tot het verminderen van het gebruik van plastic. En dan vooral wegwerpplastic. Ik vind dat een zeer goede zaak. Want plastic is de pest van het moderne bestaan, en dan vooral het plastic dat slechts even gebruikt wordt. Het vervuilt, soupeert onze natuurlijke grondstoffen op en brengt schade aan het leven in zee en op het land.

De vlaamse website van de campagne Mei Plasticvrij is voorzien van allemaal handige tips en informatie, dus neem zeker even een kijkje. In simpele maar niet mis te verstane taal wordt het ingewikkelde plastic probleem even helder uitgelegd.

Plastic is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En soms worden er gewoon handige en jazeker ook duurzame dingen van gemaakt, wat ik al eerder in een blog heb beschreven. Maar met name het plastic dat maar één keertje wordt gebruikt is zo ontzettend schadelijk. En het plastic dat grote kans maakt om te verdwalen in het milieu.

Handig Goed verkoopt duurzame dingen, maar tot mijn grote frustratie krijg ik soms dingen van enkele van mijn leveranciers in plastic verpakt aangeleverd.  Grrrrr. Ik maak er bezwaar tegen maar het voelt soms als vechten tegen de bierkaai. Het enige alternatief is het product niet meer in te kopen maar dat voelt weer niet goed tegenover mijn klanten die de (op zich duurzame – alleen die vermaledijde verpakking!) producten graag gebruiken. Ik sloop dus zo veel mogelijk van het plastic al weg en verstuur de producten ‘naturel’.

Sommige leveranciers verpakken hun producten in bubbeltjesplastic. Dat bewaar ik allemaal en gebruik ik opnieuw om kwetsbare producten heel bij mijn klanten te krijgen. Bubbeltjesplastic is licht en goedkoop en bij uitstek geschikt om spullen in te verpakken die wat extra bescherming nodig hebben. Een vel bubbeltjesplastic gaat met gemak twintig tot dertig keer mee. Dat lijkt me stukken beter dan het meteen weg te gooien. Als het bubbeltjes folie op is, gebruik ik gerecycled karton, ik koop geen plastic om te verpakken.

Er zijn mensen die er een sport van maken om zo min mogelijk afval te produceren in hun dagelijks leven. De echte fanaten produceren maar een kilo’tje op jaarbasis. Dat vind ik een fantastisch resultaat maar begrijp ook dat dit niet iedereen lukt (mij ook niet). Ben jij zo iemand en wil je iets bij Handig Goed bestellen? Vermeld in je bestelling bij de check out in het vakje Bestelnotities dat je geen plastic verpakking wil en ik verpak echt 100% plastic vrij. Daar maak ik dan een sport van, lees maar.

Het initiatief Plasticvrij Mei onderschrijf ik dus van harte. En daarom een aantal producten in de aanbieding in de maand Mei. Om je dat extra zetje te geven. Aanbiedingen zijn geldig t/m 31 mei 2021 en herkenbaar aan het groene ‘vlaggetje’ bij het product.

Mocht het product eventjes uitverkocht zijn, het komt snel weer binnen.

Doe je mee?

Handige groet,

Jessica

 

mei plasticvrij

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie