Pasen, een lentefeest om bij stil te staan.

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:17/03/2021
  • Berichtcategorie:Meer
  • Bericht reacties:0 Reacties

Pasen is een heerlijke tijd.

De dagen worden echt langer, het licht is fris, de natuur ontwaakt. En even tijd om uitgebreid met elkaar te ontbijten. Maak wat speciaals van je paasontbijt door het extra leuk aan te kleden.

Eieren verven

Eieren kan je veilig kleuren met speciale eierverf op basis van natuurlijke plantaardige verfstoffen. Een leuk klusje om met kinderen te doen. Uiteraard kent je creativiteit geen grenzen. Na het verven kan je ze nog beschilderen met een kwastje of beplakken met glitters, bloemen, papier of wat je meer kunt bedenken.

Een paar potten met voorjaarsbloemen in vrolijke kleuren geven extra schwung aan de paastafel!

Een ei hoort er bij, bijvoorbeeld op een Egg Skelter

Je gekleurde paaseitjes komen extra vrolijk uit op een Egg Skelter. Effect verzekerd als ze naar beneden rollen als er een eitje wordt weggepakt. Er passen 24 eieren op dus je kunt heel wat kwijt. Er is ook een versie voor 12 eieren of een Egg Run voor krieleitjes.

egg skelter

Hoe zat dat ook al weer met Pasen?

Nog eventjes en het is Pasen. Een christelijk feest waarin de kruisiging van Jezus wordt herdacht. Oorspronkelijk – ver voor de christelijke jaartelling vierde men in deze periode het voorjaar, tijd van vruchtbaarheid en groei. Eieren waren het symbool van vruchtbaarheid en hazen ook. Je kunt ze zien in deze tijd van het jaar in open weilanden. De mannetjes (rammen) boksen er op los en het woord haasje-over is niet uit de lucht gegrepen!  Maar na de kerstening van ons moeraslandje werden de symbolen van dat heel oude feest verbonden aan de christelijke traditie. Ondanks dat is het nog steeds paashaas en paasei wat de klok slaat.

Mijn Pasen

Gekleurde eitjes vind ik dan wel heel leuk om op tafel te zetten. Maar ik heb toch wel mijn twijfels bij de eierverf die je doorgaans kunt aanschaffen. Het zijn vaak chemische middeltjes en die heb ik liever niet, al helemaal niet op iets wat ik ook nog wil opeten.

Het is natuurlijk een prima alternatief om ze zelf te kleuren met spullen die je makkelijk kunt vinden; bietjes, rode uien, spinazie en sinaasappelschillen. Op internet zijn vele beschrijvingen van het kleuren van eieren met natuurlijke kleurstoffen, maar zo alles bij elkaar wordt het wel een hele klus voor wat eitjes met een kleurtje. Je kunt het jezelf dus ook makkelijk maken met de natuurlijke eierverf.

 
eierverf

Geef een reactie