Gewogen en te licht bevonden?

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:14/09/2015
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Sinds enkele jaren staat er in mijn keuken een ouderwetse keuken weegschaal. Vermoedelijk uit de jaren ’30. Ik heb hem gekregen en ter decoratie in de vensterbank gezet. Maar ik merk dat ik die weegschaal steeds gebruik voor afwegen van diverse ingrediënten. Ik pak niet mijn moderne versie(s) uit de keukenkast. Waarom, vraag ik me af. Nou, omdat hij mooi om te zien is en dus prominent bij het aanrecht staat, zo voor het grijpen. Omdat er een plateautje op zit en geen schaal. Omdat hij een doorweeg systeem heeft zodat ik er ook verschillende schaaltjes en bakje op kan zetten. Omdat hij nauwkeurig per 25 gram weegt en tot 2 Kg. weegt.

Want met de 3(!) verschillende weegschalen in mijn keukenkast is het altijd oorlog geweest. Wat verrekte onhandig zijn die dingen. De elektronische platte versie is op zich wel handig, maar neemt veel ruimte in de kast in en altijd, altijd op het moment suprême is het batterijtje leeg. Dan sta ik daar met vieze handen, midden in een kook- of bakproces en moet ik op zoek gaan naar een nieuwe batterij. Die ik natuurlijk niet in huis heb. Andere weegschaal pakken, de witte mechanische die ik ooit bij de Blokker kocht. Een platte met een eigen schaal maar geen doorweegsysteem dus daar gaat m’n precieze afweging. Want gedoe als je er een andere schaal op zet. En dan door naar de volgende weegschaal. Met schaal en doorweegsysteem maar ja die gaat maar tot 500 gram dus boter in een ander bakje doen om af te wegen. Bakje is vies geworden. Afwassen of weer een ander bakje pakken voor het volgende ingrediënt. En op een gegeven moment zag ik mezelf in de badkamerspiegel; met een lamsbout in mijn armen op de personenweegschaal. Om te weten hoe zwaar die bout is en hij alle weegschalen te boven ging. (Want ik koop geen lamsbout in de winkel maar bij de buren en weet dus niet hoe zwaar hij is). Kortom; logisch dus dat ik die oude getrouwe weegschaal in de vensterbank pak. Voor het gemak! En dat gun ik iedereen.

Dus op zoek gegaan naar een nieuwe uitvoering van een weegschaal met de kwaliteiten van toen. En; gevonden. Weliswaar met schaal, maar de schaal staat op een plat plateau zodat je ook andere schalen er op kunt zetten. Met doorweeg systeem, geheel mechanisch en een goed zichtbare wijzerplaat. En ja hij weegt met stappen van 50 gram tot wel 8 kilo! Enig minpuntje vind ik dat het draaiknopje voor het weegsysteem onhandig tussen schaal en weegschaal zit. Maar daar valt mee te leven. En last, but not least; hij is zó mooi dat je hem gewoon op je aanrecht wilt laten staan. In elke keuken, nostalgisch of modern. De Anna weegschaal is er in zwart en crème wit.

Let op dit product is uit het assortiment!

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie