Je bekijkt nu Hallo. Ween. Weemoed.

Hallo. Ween. Weemoed.

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:22/10/2017
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Halloween dus. Straks is het weer zo ver. Ik heb er goede herinneringen aan en denk er soms met weemoed aan terug.

Toen ik klein was woonde ons gezin een tijde in de Verenigde Staten. En daar was het toen heel erg een feest voor kinderen. Lekker griezelen, spannend en eng. Je kunt een kind geen groter plezier doen. Een van onze buren maakte van zijn huis een volledig spookhuis. Daar op zolder heb ik heel wat spannende momenten beleefd.

Terug in Nederland hebben we het nog een poosje gevierd, maar al vrij snel kreeg Sinterklaas toch de overhand. Ook dat had zo zijn mysterie.

Nog steeds vind ik Halloween een leuk feest. Je kunt je verkleden en even uit de band springen, maar dan niet in vorm van carnaval. Daar moet je van houden. Het is allemaal wat geheimzinniger en griezeliger, zonder carnavalskrakers.

Oorsprong Halloween

Halloween wordt elk jaar op 31 oktober gevierd, aan de vooravond van de christelijke feestdag Allerheiligen. Hoewel de feestdag tegenwoordig vooral een seculiere aangelegenheid is, kent Halloween Keltische en christelijke invloeden, die eeuwen teruggaan. Lees meer over de oorsprong van dit feest.

De tijden van verkleedpartijtjes ben ik nu wel voorbij. Maar de geheimzinnige en spookachtige sfeer er omheen vind ik nog steeds leuk en inspirerend. Daarom hier een leuke tip om een geweldige pompoen voor Halloween te maken. Effect verzekerd! Hier kan je zien hoe je hem maakt. Een leuk lampje om er in te doen vind je hier. Dit lampje kan automatisch verschillende kleuren laten zien en omdat het lampje op zonne energie werkt verbruik je geen batterijen. Wel overdag even uit de pompoen  halen om op te laden en ’s avonds brandt hij dan weer een uur of 8.

En oh gruwel, de Lidl had deze week een pompoen in de aanbieding, compleet met een heel setje mesjes en een lampje om er in te doen. Maar ja. Die mesjes heb je echt niet nodig, want die liggen al in je keukenlade. En dat lampje? Wat gebeurt er mee als de batterij leeg is? Precies! Dan kan je beter maar een wat duurzamer oplossing kiezen. Je eigen pompoen kweken als het niet te veel moeite is en je er de ruimte voor hebt. Je eigen messen gebruiken en een lampje wat je voor nog veel meer doeleinden kunt gebruiken. Jaren lang, zonder vervuilende batterijen. En ja je kunt er natuurlijk ook gewoon een waxinelichtje in zetten. Wel de deksel van de pompoen halen, anders wordt de bovenkant van de pompoen gebakken……

Ik vier Halloween niet echt meer. Het is in de buurt waar ik woon  niet echt een algemeen feest en om ons met ons tweetjes nou uit te gaan dossen….Maar een mooie pompoen bij de deur, ja dat vind ik wel leuk.

Handige Halloween!

Jessica

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een reactie