Het onderste uit de kan krijgen

 • Bericht auteur:
 • Bericht gepubliceerd op:19/06/2015
 • Berichtcategorie:Blog
 • Bericht reacties:2 reacties

Wie het onderste uit de kan wil hebben die valt het lid op de neus.

Dit is een oud spreekwoord wat betekent dat wie het uiterste wil, uiteindelijk niets krijgt. Want het ‘lid’ in het spreekwoord betekent deksel en als je de kan ondersteboven houdt om alles er uit te drinken dan valt die deksel op je neus. Vreemd, want dan heb je volgens mij wel iets, namelijk een zere neus. Maar goed de betekenis blijft hetzelfde natuurlijk, van hebberigheid wordt je niet beter.

Maar nou heeft mijn hebberigheid toch wat opgeleverd; een paar sets mooie pannenlikkers waar je – inderdaad- het onderste mee uit de kan en het laatste restje uit de pan kunt krijgen.

Als mijn moeder vroeger cake ging bakken mocht ik de beslagkom uitlikken. Ha! Met de pannenlikker natuurlijk! Maar die was van plastic, dus bij mij nu in ongenade gevallen. Hoewel dat plastic smaakje onverbrekelijk is verbonden met de smaak van cakebeslag…. De laatste jaren maakte ik de pannen leeg met een stukje keukenpapier voor ze in het sop gaan.

En toen vond ik deze. Een set van fijne pannenlikkers, gemaakt van 100% siliconen en verstevigd met metaal aan de binnenzijde voor goede grip en optimale stijfheid. Eentje met steel voor hoge smalle pannen en eentje zonder steel en lekker breed voor de optimale schraapgrip. (nieuw scrabblewoord?) Ook nog hete pannen kan je hier mee leegschrapen want ze zijn bestand tot 240 graden Celcius. Dus. Weer wat gevonden wat in elke keukenlade zijn meerwaarde zal bewijzen. Oh, ja. Voor de liefhebbers; ze mogen in de vaatwasser! En mij scheelt het heel wat keukenpapier en dat is een goede zaak. Hier te vinden in de winkel.

Veel plezier er mee!

Handig Goed - pannenlikkers

 

 

 

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Jan Wiersma

  ‘betekent’ natuurlijk (2x)

  1. Jessica

   Dank Jan, voor je opmerkzaamheid. Ik heb het aangepast.

Geef een reactie