Zo iets simpels als een doucherekje deel 2

 • Bericht auteur:
 • Bericht gepubliceerd op:04/08/2017
 • Berichtcategorie:Blog
 • Bericht reacties:2 reacties

Nog meer over een doucherekje ….

Er was even een pauze ingelast in mijn blogjes. Het is volop zomer (ook al zou je dat niet zeggen met de winderige dagen nu die soms ook plensbuien met zich meebrengen) en mijn aandacht lag ook even in de tuin.

Maar het doucherekje liet me niet los ha ha! We moesten nog steeds een doucherekje zien te vinden, maar geen enkele voldeed tot nog toe. En als het niet goed is? Niet kopen want geheid dat het ding dan alsnog vervangen moet worden. Kolder.

 

Ik vond iets wat bijna voldeed. Maar net niet helemaal want aan het ophangsysteem zitten ronde haken die bedoeld zijn om aan de douchekop te hangen. En die passen dus niet op een thermostaatkraan. En sorry, het oog wil ook wat. Ik vond het gewoon lelijk. Praktisch maar lelijk.

flex

zoekt en gij zult vinden

We waren toevallig een dagje in Zwolle en ik liep een leuke winkel binnen waar ze allerhande design spulletjes verkochten. Ik mag in zulke winkels altijd graag gaan neuzen ter lering ende vermaeck. Ze hadden er zowaar een (beetje) fatsoenlijk doucherekje, maar er was toch ook weer veel op aan te merken. Bijvoorbeeld dat hij weer van hard plastic was gemaakt en dus alleen maar kapot kon.  Ik neusde nog wat verder in de winkel en opeens zag ik iets wat geen doucherekje was, maar het toch kon zijn met enige aanpassing. Althans het doucherekje wat mij voor ogen staat, wat eigenlijk ook geen doucherekje mag heten.

Nou ja het betreft dus eigenlijk een plantenhanger. Een ding waar ik nooit over zou peinzen om aan te schaffen. Maar ik zag het meteen; het hanggedeelte past over een douchestang of thermostaatkraan. Gemaakt van siliconen, waterbestendig, hittebestendig, flexibel en verkrijgbaar in de kleur zwart (die ik prefereer). Het is de Sling van JokJor. Niet goedkoop, hij kost 29,95  maar gaat denk ik wel heel lang mee en komt nog het meest in de buurt van wat ik zoek.

sling

Badkamerbuidel

Thuisgekomen heb ik er met een boor een stuk of wat gaatjes in geboord zodat het water er uit kan lopen. En nu hangt ie in de douche en kan ik mijn fles shampoo er prima in kwijt. Hij hangt niet in de weg, beschadigd de tegels niet en is makkelijk schoon te houden. Een idee voor JokJor om het ontwerp iets aan te passen? Hebben ze een mooi nieuw product.

Over smaak valt overigens niet te twisten. Hele volksstammen zullen dit waarschijnlijk niet mooi vinden en willen graag wat er in de woonbladen staat. Precies zo en niet anders! Maar ik ben wel in voor anders dan anders en praktisch. Sommige dingen mogen gewoon qua vormgeving er uit springen. Een rekje voor in de douche zal altijd detoneren, dus dan maar helemaal.

 

badkamerbuidel

Enne, het is geen badkamerrekje geworden dus, maar een badkamerbuidel!

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Wilma

  Hallo Jessica,

  Al zoekend naar een douche rekje stuit ik op jou blogs. Super grappig geschreven en idd met je eens dat het een zoektocht is voor iets leuks en praktisch en wat past. In deze blog zie ik een foto met iets wat ik wellicht zoek. Niet die buidel maar dat groen/blauw rekje. Ik ben benieuwd waar ik die kan kopen of iig wat beter kan bekijken.
  Bedankt vast voor je reactie.

  1. Jessica

   hallo Wilma, dank voor de complimenten!
   Het groen/blauwe rekje is de Umbra Flex en is te koop bij de Bijenkorf. Jammer genoeg weer gemaakt van plastic en daarom voor mijn webwinkel geen optie. Ben nog steeds op zoek naar iets aanvaardbaars maar nog niet gevonden. Ik heb nog steeds de zwarte ‘buidel’ hangen in mijn eigen badkamer en geheel naar tevredenheid. Succes met je zoektocht!
   Handig Groet
   Jessica

Geef een reactie