Je bekijkt nu Kerstkoken leuk of niet leuk? Maak er wat van!

Kerstkoken leuk of niet leuk? Maak er wat van!

 

We kijken er allemaal naar uit of juist tegen op; kerstkoken!

De weken voor kerst word ik er helemaal gek van; de kerstgekte is weer uitgebroken. Supermarkten voorspellen record omzet en je kunt geen 5 seconden naar de televisie kijken of de kerstaanbiedingen worden om je oren geslagen. Er is waarlijk een collectieve gekte uitgebroken. Het heeft zo’n grote impact op me dat ik aan het kerst-mijden sla. Ik wil er helemaal NIETS meer over horen. Met de kerst eten wij gewoon hutspot met een bioworstje en dat is dat. Eigenlijk zou je het met klapstuk moeten eten, maar dat vind ik dan weer teveel gedoe. Ik eet de rest van het jaar al gezond en uitgebreid en spendeer genoeg uren in de keuken om zonder pakjes en zakjes te koken. De afgelopen weken was het ongelofelijk druk en ik had te weinig uren in de dag. Met de kerst is dus eenvoud troef. Mijn ware kerstcadeau is dan ook gewoon even ‘rust’.

Maar goed, ik kan me ook voorstellen dat het voor veel mensen nu juist de gelegenheid is om eens lekker uit te pakken. De rest van het jaar moeten de maaltijden vaak snel en simpel dus met kerst kan je je eens goed uitsloven. Vooral leuk als er familie of vrienden komen eten, want een beetje waardering is natuurlijk ook heel leuk. En dan moet je er aan geloven;

Kerstkoken!

Een groot en sjiek diner voor vrienden, een gezellig kerstmaal voor familie. Dagen van te voren kerst inkopen doen. En heel wat uurtjes in de keuken. Ook als je goed getraind bent in het koken. Het resultaat; een heerlijke maaltijd, een enorme berg afwas en een keuken die er uitziet als een slagveld. Dat er het een en ander fout kan gaan tijdens het koken; ik weet er alles van. Ik maak er doorgaans een kliederboel van. Gelukkig heb ik in de keuken, en dus ook in mijn winkel een aantal heel handige hulpjes voor in de keuken. Dingen die gewoon helpen bij de klus die geklaard moet worden. Om te koken of weer schoon te maken.

Gewoon, bijzonder handige dingen voor in de keuken

Een prima 100% siliconen bakmat, een oventhermometer zodat de oventhermostaat je niet voor de gek kan houden. Een goed mes om kruiden mee te hakken zonder lamme polsen. Fijne deksels en bakjes om restjes (onder) te bewaren. Erg handig; een ovenwant die je hele arm beschermd zodat je die kalkoen of vegabraadsel zonder brandwonden de oven in- en uitkrijgt.  En niet te vergeten, die handige Hooimadam. Die komt pas echt van pas bij uitgebreid koken want hier hou je gerechten en ook borden in warm. Eerst even de borden in de oven om te verwarmen en dan de stapel borden in de Hooimadam om warm te houden tot het diner wordt geserveerd. Koken is plannen en met een hooimadam gaat dat ook wat makkelijker.

kerstkoken

En natuurlijk is het helemaal niet moeilijk om ook met kerst duurzaam te koken. Ik vond wat handige suggesties die prima te doen zijn en toch een wereld van verschil maken.

En voor oud en nieuw natuurlijk

En nog even een tip mocht je oliebollen gaan bakken: de luieremmer/compostemmer van emaille is uitermate geschikt om een grote hoeveelheid beslag in te maken. Handig.

Geen zin om te koken maar wil je een spectaculaire salade serveren die een stevige bodem legt? Kijk naar een recept voor de oud/nieuw salade.

Klik hier maar even om te zien welke dingen jouw kooksessie straks wat makkelijker kunnen maken! Of die van iemand anders….je kunt ze natuurlijk ook cadeau geven aan de gastheer/vrouw die jou gaat verwennen met kerst. Want er gaat niets boven een echt handig kerstcadeau.

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Laat een reactie achter