Je bekijkt nu Schoonmaaktip: Stofnesten

Schoonmaaktip: Stofnesten

Stofnesten, ze bevinden zich in elk huis. Ja, ook in dat van jou….

Stofnesten voelen zich prima thuis in boekenkasten.

Boeken blijven doorgaans op hun plek en zijn dus ideale stofreservoirs, zeker achter de boeken. En stof generatoren. Want verborgen stofnesten blijven hun stof verspreiden, jaar na jaar. Pas als je gaat verhuizen zie je dat echt en sta je met een rood hoofd al die stoffige boeken uit een nog stoffiger kast te plukken. Zo ver hoeft het niet te komen. Door deze klus elk jaar even te doen beperk je ook de stof in het hele huis. Want stof migreert….Het is even een klus maar wel iets waar je diep tevreden van kan worden. Pak het gewoon systematisch aan, zeker als je grote boekenkasten hebt zoals ik. Werk per plank of vak.

Deel de klus op in stukjes

Neem de stofzuiger met het kleine zuigborsteltje. Ga over de boeken heen en zuig het randje voor de boeken. Haal de boeken uit de kast en zet ze op de grond of tafel in de buurt. Zuig de planken af, ga er met een vochtige doek (sopje groene zeep) over heen, even laten drogen en hup boeken er weer in. En het volgende vak op plank. Het is een klus om enorm tegen op te zien, maar eigenlijk is het zo gedaan. Resultaat: Schone planken, minder stof in huis en het ruikt weer eens heerlijk fris! En wat meestal vanzelf gaat; de boeken staan ook weer netjes in de kast. Het oog wil ook wat.

Wil je weten waar stof eigenlijk vandaan komt? Lees dit.

 

jessica

Ik wil graag duurzaam maar ook comfortabel leven. Zonder ergernissen over dingen die slecht ontworpen zijn of veel te gauw stuk gaan. Of ten koste gaan van mens, dier of milieu. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Daarom ben ik met Handig Goed begonnen.

Geef een antwoord